avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata taxa de habitat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata taxa de habitat

Parintii mei care au decedat detineau o casa. In urma anchetei sociale efectuate de serviciul primariei Targoviste s-a stabilit ca in acea casa nu locuieste nimeni fapt pentru care primaria pe portalul de taxe si impozite a trecut taxa de habitat 0 lei. Chiar si asa pe factura de energie electrica mi-a fost trecuta taxa de habitat in acelasi cuantum pentru luna ianuarie a.c. si 18 lei pentru februarie in baza unei hotarari ADI care spune ca pentru gospodariile nelocuite unde nu s-a dezbatut succesi-unea dar exista mostenitori se plateste 18 lei/luna.Dar eu mostenitor locuiesc in acelasi oras si platesc taxa de habitat. Intrebari: 1. poate exista o gospodarie fara gospodari? 2 . Daca eu ,mostenitor, ca membru al acestei comunitatii platesc o taxa de habitat fiind obligata sa mai platesc odata taxa nu este vorba de dubla impunere? 3. O "gospodarie" neutilizata , nepopulata evident nu produce deseuri atunci pentru ce trebuie sa plateasca taxa de habitat?
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Vibor , utilizator 06:48, 21 Martie 2023
Este necesar sa incheiati declartie anuala in care sa consemnati ca locuinta nu este utilizata
Exista autoritati locale care din considerente financiare obliga inregistrarea ,in cazul proprietatilor cel putin 1 persoana-indifenert daca locuinta este sau nu locuita
Faptul ca nu e locuita a fost stabilit de ancheta sociala efectuata de Primarie.
Ancheta sociala nu constituie temei legal pentru exonerarea de la obligatia achitarii obligatiilor anuale la buget dispuse prin HCLM
Care este temeiul legal pt a fi exonerat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E corectă taxa de habitat pentru o casă de la țară, nelocuită? Filia Filia Buna ziua, fratele meu si cu mine avem o casa intr-o comuna Motaieni. Eu traiesc in Germania, el in Romania. Casa nu e locuita. Acum din 2018 primarul a ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat Okta43 Okta43 Buna ziua, Am o casa de vacanta in comuna Valea Lunga, Dambovita. Acum cateva zile am primit prin posta o scrisorica cu titlul \\"Titlu executoriu numarul ... (vezi toată discuția)