latka a scris:
Eu va cred ca incercati sa oferiti explicatii, dar lungiti discutia inutil si fara sa oferiti explicatii on topic :
1. Teva respectiva era de alimentare cu apa, nu se poate uza prin utilizare de catre chirias, ci prin uzura datorita vechimii sau unor defecte de fabricatie. Nu are treaba chiriasul cu astfel de lucruri.
2. Puteti sa aruncati in chiuveta un milion de chimicale, nu aveti cum periclita functionalitatea conductei respective, e pe alimentare , nu pe evacuare.
3. Nu am auzit de inspectii tehnice si expertize amanuntite la inchiriere, sunteti prima persoana care vorbeste despre asa ceva. Un apartament se vizioneaza si atit, nu vine nimeni sa desfaca si sa inspecteze tevile la interior. Nu exista asa ceva.
4. Nu se subintelege nimic explicit, legea este doar codul civil, legat de contractul de locatiune
Eu v-as recomanda sa va opriti aici.
1) Daca este asa atunci aveti dreptate, eu am crezut ca e vorba de teava de scurgere la chiuveta. Problema e ca nu stim exact ce s-a intamplat, domnul nu a descris bine situatia, si problema principala la fel este ca nu exista probe tehnice care sa ateste aceste adevarul.
3) In SUA de exemplu exista, nu doar expertize dar tot felul de verificari, inclusiv juridice si de credit, sa nu vorbim de asigurari pe ambele parti. In SUA este mult mai bine reglementat acest domeniu si majoritatea locatorilor sunt corporatii nu persoane fizice, care sunt mult mai atenti la amanunte, si din acest fapt experientele ambelor parti sunt mult mai netede.
4) Codul civil stabileste limitele legale, nu litera contractului care poate avea fel si fel de clauze, de exemplu Articolul 1826 din Cod Civil. Nu stim daca aceste masuri au fost aplicate, si cine ce dovezi are.
CHKa a scris:
Stimate @unomstresat , eu nu sunt jurist , dar stiu ca , pentru uzura normala
Daca a fost uzura normala. Asta e intreaga tema a discutiei, pur si simplu nu stim.
CHKa a scris:
Iar la o eventuala actiune in instanta , proprietarul va trebui sa dovedeasca fara dubiu ca acel chirias a folosit necorespunzator tevile
Normal, la care am zis ca in lipsa acestor dovezi ii va ingreuna situatia.
E absurd ...
Este, de aceea optiunea practica este o asigurare pe acele bunuri.
Intradevar discutia devine absurda, pentru o reparatie de cateva sute de RON in orice situatie practica eu personal nu m-as complica cu procese, dar aici am discutat doar teoria legala in spatele acestei spete.