avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inregistrare ong la anaf
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inregistrare ong la anaf

Buna ziua. incerc sa aflu niste informatii de la anaf si raspunsurile primite sunt foarte vagi. Am deschis de curand o asociatie sportiva non profit, cu scopul de a strange 3,5% din impozite de la diverse persoane si niste sponsorizari din Romania. Intrebarile mele sunt:
1. este necesar sa obtin certificat digital pentru ANAF?
2. cum pot inscrie asociatia in Registrul unic al unitatilor/entitatilor de cult, daca nu am cont pentru persoane juridice la ANAF?
3. pot strange fizic formularele de redirectionare a impozitului si sa le depun la ANAF, daca nu am cont de persoana juridica la ANAF?
Sper sa ma puteti ajuta cu raspunsuri, deoarece am peste 2 luni de cand incerc sa rezolv situatia.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2023
george-neagu, moderator
Va luati certificatul de semnatura electronica pentru ong cu factura pe ong. Depuneți mai întâi formularul 010 și apoi formularul 163.
Puteți sa adunați personal formularele 230 și sa le depuneti cu procedura aferenta sau persoanele fizice care hotărăsc sa direcționeze către asociatie, sa le depuna personal.
O asociatie fiind profesionist este obligata sa isi faca "spatiu privat virtual" pe serverul ANAF si deci sa aiba pe cineva autorizat sa opereze prin acesta... Fara cont bancar puteti functiona, fara SPV nu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportari asociatie fara scop patrimonial elenabolea elenabolea Ce raportari trebuie sa faca o asociatie infiintata de o mama pentru a putea primi sponsorizari de la firme si din redirectionare impozit 2 %,pentru terapia ... (vezi toată discuția)
Completarea fomularului 230 Chloej Chloej Ar trebui anual dupa completarea fomularului 230, in ce priveste directionarea din impozit, sa primim acasa o instiintare cu entitatea unde am directionat, de ... (vezi toată discuția)
As putea redirectiona impozitul pe venit către 2 ong-uri? antonica010 antonica010 Buna ziua . As putea redirectiona impozitul pe venit ( 3,5 % ) in 2 ONG -uri diferite ? Respectiv 2% si 1,5 % ? Multumesc (vezi toată discuția)