avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Cum pot executa silit un debitor, pt pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Cum pot executa silit un debitor, pt pensie alimentara ...

Buna ziua! Cum pot executa silit un debitor, pt pensie alimentara ,daca acesta locuieste in Spania deoarece in Romania nu detine bunuri, fara fi intermediar Ministerul Justitiei?
Stie cineva cum se numesc executorii pt aceste demersuri exact?
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 07:44, 24 Martie 2023
Doar prin Ministerul Justitiei
Dar in Spania nu se poate executa? Adica un avocat de acolo cu care sa colaborez? Judecatoria din Spania nu are competenta in situatii trasfrontaliere, avand in vedere ca suntem membrii UE?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu exact cum e in Spania. In general, in tarile care au ratificat Conventia de la Haga este posibil sa se demareze actiunea de executare direct in instanta prin avocat. In unele tari legislatia permite Autoritatilor Centrale sa primeasca "direct" de la Creditor astfel de cereri, dar acestea prefera ca cererea sa fie transmisa prin Autoritatea din tara de origine.

Daca nu ai incercat ... poti solicita informatii cu privire la executarea in regim privat la
Departamentul de Cooperare Juridică Internațională (Subdireccion General de Cooperacion Juridica Internacional) din cadrul Ministerului Justitiei Spania.... gasesti informatii pe pagina [ link extern ]

Ai incercat prin Ministerul Justitiei in Romania? Daca nu se gaseste nici o solutie prin Autoritatile Centrale... in privat, poate doar pentru a se lua masuri extreme, precum pedeapsa cu inchisoare, daca acea tara are o astfel de masura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, în urma divorțul s-a dispus plata pensie alimentare ... axela87 axela87 Buna ziua, în urma divorțul s-a dispus plata pensie alimentare 33% din venitul minim pe economie, precizez ca în timpul și după definitivarea divorțul ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am și eu o mica problema la care sper sa aflu răspuns. ... Andreea198912 Andreea198912 Buna seara. Am și eu o mica problema la care sper sa aflu răspuns. Am divortat de 8 ani și tatal copilul niciodată nu mi-a plătit pensia alimentara la ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)