avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Am și eu o mica problema la care sper sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Am și eu o mica problema la care sper sa aflu răspuns. ...

Buna seara. Am și eu o mica problema la care sper sa aflu răspuns. Am divortat de 8 ani și tatal copilul niciodată nu mi-a plătit pensia alimentara la valoarea care trebuie. In sentința de divort e stabilita la 25 la suta din veniturile nete. El munceste in Norvegia și câștigă foarte bine și copilului ii plătește 250 de lei pe luna pensia de intretinere. Știu ca sentința mea este executorie dar având în vedere ca nu locuiește intr-un stat UE nu știu dacă se poate face ceva. Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
Andreea198912, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea198912 , utilizator 20:27, 28 Martie 2023
Va atatsez un link cu o situatie similara. Urmati indicatiile respective. www.avocatnet.ro/forum/discu...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contacta Autoritatea Centrala din Romania (Ministerul Justitiei, Departamentul Cooperare Judiciara Internationala), in vederea transmiterii unei cereri de executare in Norvegia, in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie in strainatate (Norvegia a ratificat aceasta conventie).

Detalii Contact: [ link extern ]

Trimiteti un email la ddit@ sau vonaca@ ... la care atasati hotararea din Romania. Solicitati sa va transmita informatii despre procedura.

In baza conventiei, restantele se pot recupera pe perioada cea mai indelungata dintre tarile implicate. Aparent, in Norvegia limita ar fi de un an anterior introducerii cererii, in Romania trei ani. Daca urmariti si recuperarea restantelor, inainte de a demara actiunea de executare in Norvegia, ar trebui sa consultati un avocat in Romania. Daca a facut niste plati in perioada asta de 8 ani, este posibil sa fi intervenit intreruperea prescriptiei, si prin instanta din Romania sa se stabileasca exact suma datorata pentru aceasta perioada.
Mulțumesc tare mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca am o hotarare judecatoreasca recunoscuta internationala ... iisweett iisweett Buna ziua! Daca am o hotarare judecatoreasca recunoscuta internationala pronuntata de instantele romane cum o pot pune in aplicare in Suedia? Ce procedura ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine un titlu executoriu european ? care sunt conditiile ... denisa25 denisa25 Cum Pot obtine un titlu executoriu european ? Care sunt conditiile si ce pasi presupune? Doresc sa recuperez pensia de intretinere , neachitata de la ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine pensia alimentara daca tatal nu trimite banii din anglia? gheorghemonica80 gheorghemonica80 daca am o hotarare definitiva in care am castigat in urma procesului de majorare pensie de intretinere 1/4 din venitul lui ...insa el este in anglia...cum pot ... (vezi toată discuția)