avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Apartament inchiriat către o persoana juridica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Apartament inchiriat către o persoana juridica

Buna ziua!
Sunt o persoana fizica si am in proprietate un apartament pe care doresc sa-l inchiriez unei persoana juridice (avocati) care doresc sa-si desfasoare activitatea in acel apartament si sa-si deconteze cheltuielile de chirie. Puteti sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac pentru a putea inchiria catre o persoana juridica? Este necesar sa platim impozitul pe venitul din chirie (10 sau 16%?) si in plus sa platim un impozit diferit pentru apartament avand in vedere ca e folosit in scopuri comerciale? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:15, 24 Martie 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. doresc să închiriez apartamentul unde sunt proprietară ... Eliza_Eliza Eliza_Eliza Bună seara. Doresc să închiriez apartamentul unde sunt proprietară unui SRL. Ca si proprietar, ce impozit trebuie să plătesc în acest sens? Diferă în ... (vezi toată discuția)
Impozit apartament CorinaRS CorinaRS Buna ziua, am inchiriat un apartament (aflat in proprietatea unei persoane fizice) unei firme unde locuiesc 2 angajati. Apartamentul nu este inchiriat in ... (vezi toată discuția)
Inchiriere masina proprietar persoana fizica catre firma la care sunt asociat blc2001ro blc2001ro Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez ... (vezi toată discuția)