avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuiesc în România. Mama ne-a abandonat pe mine și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuiesc în România. Mama ne-a abandonat pe mine și pe tatăl ...

Locuiesc în România. Mama ne-a abandonat pe mine și pe tatăl meu. Tatăl meu se ocupă de mine și face totul, iar mama mea nu a mai fost văzută de atunci. Dorim să mergem în vacanță să vizităm familia mea din Spania, dar mama mea nu vrea să semneze consimțământul pentru a părăsi țara, chiar dacă nu face nimic pentru mine și nu o mai văd niciodată. Există ceva ce pot face?
Da, există soluție de rezolvare. Trebuie dată în judecată pentu ca instanța să-i suplinească acordul.
Tatăl tău trebuie sa discute cu un avocat pentru a rezolva aceasta problema..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul refuzului de a da consimtamantul sau al imposibilitatii gasirii parintelui, instanta de tutela de la domiciliul minorului va putea suplini atat consimtamantul, cat si demersurile pentru eliberarea pasaportului.

Iesirea din tara se va face in baza hotarii legalizate a instantei de judecata. Ca orice demers in instanta el va dura ceva, asa ca ar trebui ca macar cu 6-9 luni inainte de data posibila a calatoriei sa se actioneze in instanta, daca vreti o hotarare definitiva care sa va ajute.
acum cati ani a fost asta ?
cati ani ai ?
14 ani în urmă
16

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei asupra minorului bună eu sunt cetățean roman cu rezidenta in elveția .anul ... Daria911 Daria911 Bună Eu sunt cetățean roman cu rezidenta in Elveția .Anul acesta am dat naștere la o fetița superba in România .Tatăl este român eu având dubla ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara Hainaru Hainaru Buna ziua.Daca mie mi sa incredintat minorul in urma divortului ,mai am nevoie de acordul tatalui de a scoate minorul din tara ? (vezi toată discuția)