avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile mamei asupra minorului Bună Eu sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile mamei asupra minorului Bună Eu sunt cetățean roman cu rezidenta in Elveția .Anul ...

Bună
Eu sunt cetățean roman cu rezidenta in Elveția .Anul acesta am dat naștere la o fetița superba in România .Tatăl este român eu având dubla rezidenta la depunerea actelor pentru certificat au trecut adresa minorului la tată.Acum as dori să mă întorc in Elveția și să îmi cresc copilul acolo dar tatăl nu îmi dă acordul.Am vreo șansa in instanță să pot părăsi țara împreuna cu fetița mea?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:56, 24 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar pe cale judecatoreasca. Va trebui sa contactati un avocat si sa obtineti o hotarare prin care este suplinit acordul tatalui pentru iesirea minorului din tara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa va judecati, sa obtineti ca locuinta copilului sa fie la dvs in Elvetia si ca instanta sa suplineasca acordul tatalui pt emiterea unui pasaport pt copil.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sansele sunt greu de apreciat intr o discutie pe forum depinzand de situatia si probele concrete, insa calea de urmat este cea judiciara asa cum au aratat colegele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai prin proces in instanta.puteti instanta pentru domiciliu si suplinire consimtamantului ( acordului) tatalui, in paralel sa solicitati si pe cale de ordonanta presedintiala stabilirea domiciliului si suplinire consimtamantului pana la soluționarea dosarului de fond.este urgenta si executorie de la fond si durează mult mai puțin.desigur este necesara o analiza a cazului.cautati un avocat specializat in cauze de custodie a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)
Calatoria copilului in starinatate Oana si alexis Oana si alexis Buna !!cum pot obtine actele necesare pt a calatori cu copilul in strainatate atata timp cat tatal nu vrea sa mi le acorde.specific ca nu ii plateste pensia ai ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa plec cu copilul din tara? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Vreau sa inscriu copilul meu de 12ani la un club sportiv de lupte libere.Dar clubul respectiv duce copiii in cantonament in alte tari de mai multe ori pe an.Eu ... (vezi toată discuția)