avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Întrerupere CO pentru evenimente deosebite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Întrerupere CO pentru evenimente deosebite

Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o informație. Concediul de odihnă poate fi întrerupt pentru concediu evenimente deosebite (deces)? Este vreo bază legală ca să pot solicita acest lucru? Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
Sanda L, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioana.vezeanu , utilizator 10:56, 27 Martie 2023
Da, poate fi intrerupt. Luati legatura cu angajatorul. Puteti scrie o cerere in care sa mentionati ca doriti intreruperea concediului de odihna. Trimiteti la angajator cererea alaturi de certificatul de deces.

Baza legala mai jos:
Art. 151. [întreruperea concediului şi rechemarea din concediu] - Codul Muncii
(1) Concediul de odihnă poate fi întrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fritache fritache este legala intreruperea concediului de odihna cu concediu fara plata sau cu somaj tehnic? va multumesc:wassat: (vezi toată discuția)
Demisie si preaviz in concediu iuli113 iuli113 buna seara. daca sunt in concediu de odihna si mi-am bagat preavizul de 45 zile..(avand functie de conducere)tre sa vin din concediu la serviciu sau nu?m-am ... (vezi toată discuția)
O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu stiu exact ... lucia-ioana81 lucia-ioana81 O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu stiu exact daca este stipulat pe undeva acest aspect. din ce am inteles eu: \'\'este ilegal ca angajatorul ... (vezi toată discuția)