avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca pot beneficia de vreun ajutor financiar pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca pot beneficia de vreun ajutor financiar pe perioada cat nu imi gasesc de lucru

in ultimii 2 ani am lucrat la doua firme si am demisionat cu preaviz de 15 zile de la amandoua. doresc sa intreb daca pot beneficia de vreun ajutor financiar de la stat ,pe perioada cat nu lucrez(nu imi gasesc de lucru).:(:(:(
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:56, 25 Ianuarie 2010
Daca nu v-ati fi dat demisia puteati sa luati indemnizatia de somaj.

Din pacate, nu exista un astfel de ajutor de la stat.
Ba ceva, ceva ar exista: se numeste venitul minim garantat si se acorda inbaza legii 416/2001: art. 4 (1) Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:
a) 196 lei (RON) pentru familiile formate din 2 persoane;
b) 272 lei (RON) pentru familiile formate din 3 persoane;
c) 339 lei (RON) pentru familiile formate din 4 persoane;
d) 402 lei (RON) pentru familiile formate din 5 persoane;
e) câte 27 lei (RON) pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, care face parte din familie, în conditiile prezentei legi.
Daca va incadrati in aceste transe de venit, mergeti la primaria de domiciliu si solicitati informatii suplimentare pentru depunerea dosarului. Daca cererea dvs. va fi aprobata, va trebui sa prestati lunar un anumit numar de ore de munca in folosul comunitatii, pana la angajare:)
da! corect... insa e in functie si de... primarie... fonduri... stiu ca in anumite zone nu prea se respecta in totalitate.
propun c.i.m. cu durata deteminata pana in 3 luni... la incetarea acestuia ar trebui sa beneficieze de somaj daca ... 12 din ultimele 24 luni a realizat venit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social razvan22 razvan22 buna ziua.as dori sa imi calculati si mie ce suma o sa primesc la ajutorul social.veniturile familiei mele sunt de 276 lei la 3 membri. (vezi toată discuția)
Ajutor social mancipri mancipri cum se poate obtine ajutorul social si ce acte sunt necesare ? (vezi toată discuția)
Venit minim?nu am nici un venit. ahyle_blue_eyes ahyle_blue_eyes Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat, de asemenea, ca tot din ianuarie 2009 va creste si venitul minim garantat, diferentiat pentru diferite ... (vezi toată discuția)