avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua ! Legea LEGE nr. 267 din 9 noiembrie 2021 ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua ! Legea LEGE nr. 267 din 9 noiembrie 2021 (https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/248343), ...

Buna ziua !

Legea LEGE nr. 267 din 9 noiembrie 2021 ([ link extern ] ?

In lege face referire la "instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale", mai exact ce fel de instituții intra la aceasta categorie ? Nu înțeleg ce inseamna administrație publica locala si ce care dintre ele fac subiectul legii si care nu.

Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:20, 30 Martie 2023
Conform OUG 57/2019 - articolul 2
Autorităţile administraţiei publice centrale
(1) Autorităţile administraţiei publice centrale sunt: Guvernul, ministerele, alte organe centrale de specialitate subordonate Guvernului sau ministerelor, autorităţile administrative autonome.

(2) Organizarea şi funcţionarea structurilor de specialitate înfiinţate pentru exercitarea de către Preşedintele României a prerogativelor care îi sunt stabilite prin Constituţia României, republicată, sunt reglementate prin lege specială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatii oficiilor postale sunt functionari publici? Muresan Felicia Muresan Felicia Va rog sa-mi spuneti, daca functionarii de la ghiseele postale sunt functionari publici?Comportamentul lor cam lasa de dorit si as dori sa stiu de ce ... (vezi toată discuția)
Definitia functionarului public - de citit inainte de a posta aici! Kyandra Kyandra Din lectura numeroaselor postari inscrise in acest forum, mie personal mi se pare utila o definire a [b]functionarului public[/b], pentru a evita confuzia cu ... (vezi toată discuția)
Sef birou este post de conducere? MiaQ MiaQ Buna ziua! Pentru ca sunt angajata dinainte de 2011 si neavand vreun act aditional, din cate am inteles, as putea sa beneficiez de preaviz conform vechii ... (vezi toată discuția)