avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum Pot obtine un titlu executoriu european ? Care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum Pot obtine un titlu executoriu european ? Care sunt conditiile ...

Cum Pot obtine un titlu executoriu european ?
Care sunt conditiile si ce pasi presupune?
Doresc sa recuperez pensia de intretinere , neachitata de la parintele care locuieste in Spania.
Stiti cumva care sunt procedurile?
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 20:49, 17 Martie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitarea certificării trebuie introdusă la instanţa de origine, în sensul Art. 4 pct. 6)

Instanţa sau autoritatea ce trebuie să decidă asupra cererii este stabilită conform dreptului intern al Statului Membru de origine.

Cererea având ca obiect certificarea unei hotărâri privind o creanţă necontestată, ca titlu executoriu european poate fi introdusă „în orice moment“, deci nu doar atunci când există deja o hotărâre privind o asemenea creanţă. În primul rând trebuie avută în vedere ipoteza introducerii cererii de certificare simultan cu introducerea cererii de chemare în judecată.

Certificarea ca titlu executoriu european poate fi comunicată creditorului împreună cu hotărârea. Prevederile Art. 38 din Regulamentul Bruxelles I, lit. a) cuprinde singura cerinţă ca hotărârea să aibă forţă executorie în Statul Membru de origine, ceea ce include şi posibilitatea ca ea să aibă forţă executorie provizorie.

Limba utilizată în certificarea ca titlu executoriu european (formularul prevăzut în Anexa I) este cea în care a fost redactată hotărârea. Deoarece formularele nu trebuie completate decât cu nume şi cifre sau bifate rubrici, se porneşte de la premisa că o traducere a certificatului în statul membru de executare nu este necesară. Dacă în cuprinsul formularului au fost înscrise menţiuni individuale, conform Art. 20 lit. c) din Regulamentul, creditorul poate
solicita traducerea în statul membru de executare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca lucreaza cu forme legale in acea tara (pentru a se pune poprire pe salariu) sau daca detine bunuri ce pot fi executate... puteti contacta Autoritatea Centrala din Romania (Ministerul Justitiei, Departamentul Cooperare Judiciara Internationala), in vederea transmiterii unei cereri de executare in acea tara, in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate.

Detalii Contact: [ link extern ]

Trimiteti un email la ddit@ sau vonaca@ ... la care atasati hotararea din Romania. Acestia va vor comunica/transmite informatii despre procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata europeana ENGFULL ENGFULL buna ziua sunt novice in legislatie dar mai ales in practica \"europeana \" in schimb ma confrunt cu diverse dosare cu \"straini \" in principal de ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters112624 ContSters112624 Asi vrea sa stiu ca atunci cand se face o exectare silita si cer o poprire trebuie sa cer si executarea silita imobiliara? Daca cer executarea silita ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului de executare european vilbuc vilbuc Am obtinut o hotarare judecatoreasca irevocabila si executorie in urma respingerii cererii in anulare la hotararea data pe legea 119/ 2007. Deoarece ... (vezi toată discuția)