avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara! De aproximativ 6 luni, primesc mailuri, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara! De aproximativ 6 luni, primesc mailuri, mesaje, sau ...

Buna seara! De aproximativ 6 luni, primesc mailuri, mesaje, sau apeluri, aproape zilnic, de la un fost iubit. Desi l-am blocat de pe toate adresele cunoscute de mine, aceasta isi creaza alte conturi de pe care imi trimite mesaje, continutul lor nu este unul amenintator, dar in timpul relatiei a fost agresiv atat verbal cat si fizic, cauzandu-mi astfel o temere de ce s-ar intampla daca ne-am intalni accidental pe strada. Acesta imi contacteaza de asemenea prietenii si familia. In cazul in care depun o plangere, avand in vedere continutul mesajelor in care acesta nu ma ameninta sau jigneste, se poate face ceva? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
ElizaMaria03, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
într-adevăr doamna, suportați, ca doar asta este menirea femeii...evident cu ironie amara vorbind. "Forumiștii" sunt avocați, cel putin o parte dintre ei , deci sfaturile lor sunt pertinente. În cazul dv. ignorarea nu va face decât să-i dea apa la moara respectivului ca sa continue sala hărțuiască pe principiul "lasă ca nu are ce să-mi facă". Bă aveți ce sa faceți, din acest motiv exista legi în acest sens. Mi se pare absurd sa trăiți în teroare și sa acceptați acest lucru, ca sa nu-l deranjați cumva pe "El". Dumneavoastră sunteți cea hărțuită, drept pentru care faceți plângere la poliție, Atâta timp cât sfaturile binevoitoare sunt "lasă ca trece, asunde-ti capul în nisip, poate te uita" nu se va schimba nimic în viață dv în particular și în mentalitate în general. Înțeleg ca aceasta situație durează deja de 6 luni, deci individul nu renunță,ba mai mult a prins curaj și continua, văzând ca nu faceți nimic. E alegerea dv. cum vreți sa trăiți, dar aceste persoane merita sa suporte rigorile legii. Nimeni nu este stăpânul nimănui și mai ales faptul ca el va cunoaște este reciproc, și dv. îl cunoașteți.
Nimeni nu e obligat sa suporte. Cu o astfel de problema ma confrunt de 10 luni. Pe mine m-a urmareste acasa, la locul de munca, mesaje, telfoane, amenintari pe strada. Am dus probe, inregistrari audio, poze, postari din mediul online.
I-a facut dosar penal. Dosarul a ajuns in instanta. Acum voi vedea ce mai e de facut. Ordin de protectie nu am obtinut pt ca nu am avut o relatie cu idividul. El a facut o obsesie pt pers mea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
I-a facut dosar penal. Dosarul a ajuns in instanta

Asta e un pas f important, sa ne tineti la curent, multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt ca faptele au continuat si dupa ce doarul a ajuns in instanta si am facut alte plangeri, cu probe depuse azi am obtinut si ordin de restrictie pt 60 de zile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt de acord cu sfatul dvs.
Lucrurile au evoluat, slava Domnului, și in Romania!
Astfel de persoane sunt considerate agresori si, politia, nu mai este la fel ca inainte!
Acum politia intervine atunci cand primeste astfel de plangeri. Are posibilitatea emiterii pe loc a unui ordin de protectie provizoriu pentru 5 zile.
Se face o analiza de risc, se intocmeste un dosar, care este inaintat instantei de judecata cu propunere de confirmare ordin de protectie provizoriu.
Instanta emite un ordin de protectie pe maxim 6 luni, agresorul avand interdictii clar stabilite prin hotararea judecatoreasca.
La solicitarea victimei, agresorului i se poate pune dispozitiv de urmărire (o brătara electronică) pentru a putea fi urmărit daca respecta sau nu ordinul de restrictie.
In cazul in care nu-l respecta, acesta va fi arestat, pentru aceeasi perioada.

Important este ca femeile sa prinda curaj si sa inteleaga ca nu sunt ”proprietatea” nimanui!.
Si sa nu permita nimanui sa le agreseze sub nicio forma.

La acest moment, Legea 217/2003 este una dintre cele mai bune legi in domeniu si chiar se aplica la noi.

Sunt multe cauze de acest fel pe rolul instantelor,

hotumattua a scris:

Doamnă, puteți urma calea recomandată de mai mulți forumiști. Nu vă recomand; nu faceți decât să-i dați satisfacție. Iar poliția nu o să vină să-l aresteze, ordinul de protecție nu-l va împiedica să continue, doar îi vor crea niște neplăceri, pe care el s-ar putea să fie pregătit să le accepte. Din păcate unii dintre noi, bărbații, și nu doar în România, ne considerăm partenerele ca proprietatea noastră. Uitați-vă, în limba engleză, mire se spune "bridegroom", care înseamnă "grăjdarul miresei", adică mireasa, viitoarea soție, este ceva cam în rândul celorlalte animale domestice. Această mentalitate de Ev Mediu, mai persistă și, din nefericire, se încheie uneori cu tragedii. Cea mai bună abordare este neglijarea; nu aveți tasta delete? Nu-l provocați, nu-l băgați în seamă. Fiind partenerul dvs. intim o perioadă, vă cunoaște bine, și asta este în avantajul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate obține un ordin de restricție dacă nu este vorba despre violență domestică? MadalinMcd MadalinMcd Buna ziua, se poate obține un ordin de restricție daca nu este vorba despre violență domestică? Ca sa înțelegeți corect, este vorba despre o fată ... (vezi toată discuția)
Obtinere interdictie de proximitate si interdictie de acces in locuinta in partaj hulian hulian Am 2 probleme. Primo: se poate obtine interdictia accesului fostului sot in apartament, acesta fiind in proces de partaj, in curs? El locuieste in strainatate, ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Rissea Rissea As dori sa stiu in ce cazuri se obtine oridul de protectie sau restrictie. Adica se aplica numai la violenta in familie? (vezi toată discuția)