avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, sunt divorțată și avem custodie comuna ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, sunt divorțată și avem custodie comuna ...băiețelul ...

Buna seara, sunt divorțată și avem custodie comuna ...băiețelul este trecut cu domiciliul la mine.Vreau sa îl înscriu la școală în localitatea în care locuiesc dar tatăl lui nu este de acord...ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:53, 1 Aprilie 2023
Parintii trebuie sa aleagă împreună la ce scoala trebuie sa fie înscris copilul. Când aceștia nu se inteleg atunci decide judecătorul la care dintre scoli trebuie înscris.
Prin urmare, trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere privind suplinirea consimțământului tatalui în vederea înscrierii copilului la școală respectiva.
Procedura este rapida, soluția va fi data în cel mult 3 săptămâni.
Contactați un avocat sa va explice in detaliu aspectele juridice.
Ultima modificare: Joi, 30 Martie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Refuzul tatalui este ilegal, atata timp cat copilul este cu domiciliul la dvs. Conform legilor, copilul trebuie inscris la scoala de la domiciliul unde este arondat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de la scoala elisa emilia elisa emilia Bună ziua Sunt în proces de divorț. În urma unui proces ordonanța prezidențiala, intentat de soț, am obținut domiciliul minorelor la mine. Problema ... (vezi toată discuția)
Educatia copilului, autoritate parinteasca comuna ionelpo906 ionelpo906 Buna seara Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia ... AdeliMari AdeliMari Bună ziua , am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia exclusiva , tatal lui natural este inchis din motive foarte urate . Eu sunt recasatorita , iar ... (vezi toată discuția)