avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Urgent:Buna seara, Am fost la RAR Iasi pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Urgent:Buna seara, Am fost la RAR Iasi pentru redobandire talon , mi ...

Buna seara,

Am fost la RAR Iasi pentru redobandire talon , mi s-au prezentat problemele si am plecat , fiind uimit ca nu primesc niciun document cu acele probleme. am parcat masina afara si m-am intors sa cer un document cu testul inspectiei, rezultatele, ca sa stiu ce duc la service pentru reparatii. Nu mai era acel inginer acolo. Am plecat acasa si ma trezesc ca nu am nici cartea masinii.
Acum ce pot sa fac in aceasta situatie? cum pot recupera cartea masinii si eventual acel document cu analizele inspectiei ? Pot sesiza rar-ul, pot da in judecata, ce pot sa fac?
Stiu sigur 100% ca nu am primit documentul acela cu rezultatele si constatarile, doar mi-au prezentat problemele pe un caiet al lor si atat , m-au lasat sa plec.
Va rog frumos sa ma ajutati, ce sa fac in aceasta situatie. Am sa merg la RAR, dar sunt sigur ca vor spune ca mi-au dat documentele, ca sa scape usor.

Multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: cristicris , utilizator 22:12, 31 Martie 2023
Cartea masinii a fost anexata la raportil de exepertiza auto de catre inspectorul care a executat verificarea tehnica
Nu este necesar sa parcurgeti procedura in instanta pentru recuperarea cartea d eidentitate auto
Contactati personal inspectorul sau direct directorul unitatii RAR
Verificarea RAR nu poate fi contestata de catre reprezentantii unitatii respective deoarece este inregistrata pe calculator iar datele sunt consemnate in raportul de expertiza tehnica cu serie si numar de inregistrare electronica unde au fost consemnate si problemele tehnice constatate
Am inteles. Nu stiam ca inspectorul are voie sa retina cartea masinii, mai ales ca eu nu pot radia sau vinde masina fara acea carte a masinii. Sigur asa e legea, inspectorul retine cartea si o anexeaza la raportul de analiza? nu stiu exact birocratia asta.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un aututurism inmatriculat romania in luna iulie ... draghici_mariusc draghici_mariusc Am cumparat un aututurism inmatriculat Romania in luna Iulie 2020,in care, in actele masinii este trecuta o alta putere a motorului decat cea reala,fiind ... (vezi toată discuția)
Rar mi-a blocat masina in sistemul rar costescuciprian costescuciprian Buna ziua am fost sa fac itp la masina si surpriza masina e blocata in sistemul rar am fost la rar sa vad care este traba de ce au blocato si miau spus ca este ... (vezi toată discuția)
Se poate anula itp-ul in acest caz? niculina25 niculina25 Se poate anula ITP ul,daca in urma unui accident usor,cu victima,la verificarea masinii de catre cei de la RAR,s-au depistt joc la capatul de bara directie ... (vezi toată discuția)