avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie

Am contactat prin intermediul siteului okazii o persoana din vaslui pe nume popa catalin,urmand sa fac cu acesta o tranzactie.Aceasta tranzactie consta in ai trmite acestuia un pachet care cuprindea 2 telefoane mobile si o suma de bani iar el in contrapartida alt telefon echivalent in sumaa a cei trimit eu.Binenteles ca el a ridicat pachetul sau cel putin asa reiese de la Fan Courier caci cu acesta am facut livrarea.In momentul in care am solicitat de la Fan Courier confirmarea de plata crezand ca acolo sunt trecute datelele celui care a ridicat coletul mi sa trimis dupa nenumarate solicitari o copie dupa awb cu o simpla semnatura vezi doamne al celui care a ridicat.Mentionez faptul ca am facut si o sesizare la politie circa 10 pe numele popa catalin,dar eu neavand datele de la Fan Courier nu pot demonstra aceasta frauda.Persona popa catelin beneficiarul coletului nu mai este de gasit.Va rog indrumatima pentru a-mi face dreptate,am facut si o sesizare online la protectia consumatorului pentru Fan Courier pentru ca numi poate face dovada livrarii decat cu o semnatura care o putea face oricine pe acel awb.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:46, 1 Februarie 2010
1-Sesizarea online la OPC ,slabe sanse sa rezolve problema,intrucat autoritatea nu demareaza verificari decat in baza cererii speciale,completate si semnate de catre petent,aspect inexistent in cazul dvs
2-Puteti formula sesizare oficiala la Politia Municipiului Vaslui
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
Solicitati politiei careia v-ati adresat cu plangere sa solicite pe cale oficiala relatii cu privire la datele persoanei careia i-a fost inmanat coletul trimis de dvs.
Daca politia nu vi le poate furniza sau acestea nu exista,formulati actiune civila in pretentii(conf.art.998-1000 c.civ.) impotriva societatii de curierat pentru a o obliga la plata contravalorii bunurilor cu care ati fost inselat,motivand ca datorita serviciului defecuos al acesteia dvs.ati fost prejudiciat ,in sensul ca nu va puteti indrepta in justitie impotriva autorului inselaciunii.
Actiunea o puteti dovedi cu acte,martori si expertiza de evaluare ipotetica a respectivelor telefoane.
Cred ca pe viitor nu veti mai lua in serios toate persoanele care va fac propuneri,mai ales daca nu le cunoasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet "violat" - fan courier teomic_a teomic_a In urma cu cateva zile am trimis un colet cu serviciul Fan Courier la Satu Mare, in urma caruia trebuia sa primesc ramburs o suma de bani. Odata ajuns coletul ... (vezi toată discuția)
Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica MSAndrei MSAndrei Buna ziua! In urma cu ceva timp (aproximativ 10 zile) am comandat un telefon mobil de pe site-ul de cumparaturi online mercador.ro. In anunt se putea citi cum ... (vezi toată discuția)