avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet "violat" - fan courier
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet "violat" - fan courier

In urma cu cateva zile am trimis un colet cu serviciul Fan Courier la Satu Mare, in urma caruia trebuia sa primesc ramburs o suma de bani. Odata ajuns coletul la destinatar, primesc confirmarea telefonica de la persoana ii explic omului cum trebuie folosit obiectul cu pricina, face cateva probe cu mine la telefon si...gata. Dupa cateva ore, caut si eu ca omul pe situl lor starea expeditiei si...stupoare: imi afiseaza "refuz primire". Pun mana pe tel si sun...si sun...trimit mail pe la directorii Fan Courier doar doar ma lamureste cineva...nimic. Intr-un final sun la Satu Mare unde imi raspunde o doamna care mi-l paseaza pe agentul ce a dus coletul la adresa. Acesta imi confirma ca pachetul a fost desfacut inainte de a se incasa contravaloarea lui, ulterior fiind refuzat din nu stiu ce motive... Dupa 4 zile inca mai astept coletul inapoi. Am sunat din nou la Satu Mare...si m-a intampinat un domn care mi-a spus ca stie ce contine coletul acesta si ca o sa il trimita azi...lucru care m-a pus serios pe ganduri in legatura cu integritatea bunului meu...

Va rog, daca ma poate indruma cineva ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi recupera bunul sau banii pentru acest bun.
Cel mai recent răspuns: atid , utilizator 08:24, 12 Decembrie 2009
Pai la Fan Curier din orasul de unde l-ati trimis ati fost? Ar trebuii ca ei sa va de-a mai multe detalii.
Nu este normal sa asteptati atat de mul. In mod normal coletul ajunge la destinatar in 24 de ore. Inapoi daca este refuzat de ce ar dura mai mult?
Sunt din Bucuresti, coletul e la Satu Mare.....:">Am vorbit cu ei la tel. Problema mea nu era ca nu a ajuns coletul, ci ca acesta a fost desfacut inainte sa fie achitat, cu toate ca in politica firmei scrie clar ca nu au voie sa faca acest lucru...Oricum se pare ca problema are o rezolvare...favorabila..Astept finalul si revin cu detalii.
Faceţi o sesizare la protecţia consumatorilor şi ,în paralel,o petiţie către Fun Courier care trebuie să vă facă dovada că a transportat şi a predat coletul în stare bună.Trebuie să vă prezite lista de predare,iar dacă beneficiarul a refuzat primirea înseamnă că acel colet a fost "violat".Documentele sunt cele care vă pot face să rezolvaţi cazul.
Si eu colaborez cu Fan Courier ( Cluj ) iar cand am avut probleme , au fost rezolvate.

Daca pe colet nu era specificat ca se poate verifica inainte de achitare,dumneavoastra aveti dreptate.Parerea mea este sa asteptati sa il trimita retur iar daca a fost alterat in vre`un fel continutul , sa le cereti suma totala declarata pe ramburs.Daca aveti timp/nervi puteti face scandal chiar daca continutul a sosit in regula :D Depinde ce ati declarat la continut.Bafta!
felixtm a scris:

Pai la Fan Curier din orasul de unde l-ati trimis ati fost? Ar trebuii ca ei sa va de-a mai multe detalii.
Nu este normal sa asteptati atat de mul. In mod normal coletul ajunge la destinatar in 24 de ore. Inapoi daca este refuzat de ce ar dura mai mult?


Termenul mediu de livrare a unui colet/plic prin intermediul Fan Courier este intre 12 si 36 de ore. In cazul de fata, al unui "refuz" de primire, coletul se intoarce la expeditor dupa 14 zile de la predarea catre Fan Courier sau mai devreme daca adresati o cerere in acest sens catre Fan Courier.

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Probleme privind despagubirea unui colet deteriorat de firma de curierat. Cosmin_A87 Cosmin_A87 Buna ziua. Am si eu probleme cu un colet (o bara de masina) care a fost expediat prin Fan Curier, coletul a ajuns la destinatar si a fost refuzat de catre ... (vezi toată discuția)
Taxa cont colector rotterro rotterro Buna ziua, Societatea noastra are un contract de prestari servicii cu firma Urgent Cargus. Avem 2 probleme legate de plata Taxei de Cont colector in ... (vezi toată discuția)