avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii sociale la un pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii sociale la un pfa

Va rog sa ma ajutati cu o neintelegere..
Daca am un loc de munca cu norma intreaga.. unde se plateste sanatatea si pensia..
Mai e necesar sa platesc la un pfa sau ii inca o data acestea..?
Precizez ca intentionez sa deschid un pfa sau ii..
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:18, 7 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Dacă veți inregistracanual venitul net, adică doferenta dintre venitul anual total brut incasat - total cheltuieli deductibile anuale, peste plafonul de 12 salarii minime brute pe economie veți plăti obligatoriu contribuția lunara la pensie pe pfa (25% din valoarea salariului minim brut).
Deasemenea dacă acel venit net trece peste plafonul de 6 sau 12 salarii minime brute, veți plăti obligatoriu contribuție la sanatate (adica 10% din valoarea salariului minim brut) respectiv în acest an 1800 lei sau 3600 lei in total pentru 2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pe dobanzi bancare Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu un aspect. Pe 2023 am realizat un venit din profesia liberala sub 12 salarii minime pe an. Pe persoana fizica am niste ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza corect la un pfa? Roberto123 Roberto123 Buna ziua ! Daca imi deschid un PFA si am venit brut anual de 400.000 ron (80.000 euro ) ,voi plati contributie la CAS mai mult de 7000 ron ? Sau cum se ... (vezi toată discuția)
Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)