avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare salarială Bună ziua daca eu și unul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare salarială Bună ziua daca eu și unul s-au mai ...

Discriminare salarială
Bună ziua daca eu și unul s-au mai mulți colegi muncim pe aceași functie și facem aceași munca iar unul are salariul mai mare asta nu înseamnă că restul suntem discriminați ? Conform legii poți obliga firma sa ți arate ( demonstreze ) că unul sau mai mulți angajați care lucrează pe aceași funcție au același salariu sau nu exista vreo modalitate ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 3 Aprilie 2023
Salariile sunt confidentiale si angajatorul negociaza salariul cu fiecare la angajare.
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
Prin adoptarea Cartei sociale europene, la art. 4 pct. 4, statele, printre care și România, „se angajează să recunoască dreptul lucrătorilor și al lucrătoarelor la salarizare egală pentru muncă de valoare egală”.

Egalitate salarială: Confidențialitatea salariului îi împiedică pe cei care vor să aducă în față discriminările dintr-o companie?
www.avocatnet.ro/articol_616...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 188 din 1999 discriminatorie?! nelijiru nelijiru Legea 188/1999 discriminatorie?! 1. In conditiile in care esti functionar public din 2000, incadrat potrivit Legii 188/1999 modif si completata (grad ... (vezi toată discuția)
Diferente salariale Biara Biara Buna seara tututor, am o mica nelamurire si nu reusesc sa ii dau de cap. In ce baza o societate comerciala poate sa isi plateasca personalul angajat cu o ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ce salariu au colegii de munca? cuscus cuscus Am cerut in instanta sa nu mai fiu discriminat salarial si am castigat proba in baza codului de procedura civila art. 174, fiindca angajatorul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)