avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, as dori sa achiziționez o mașină din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, as dori sa achiziționez o mașină din tara și ...

Bună ziua, as dori sa achiziționez o mașină din tara și nu știu cum sa fac cu RCA'ul sa duc masina pe roti se poate după ce îmi da proprietarul fiscalul și cu contract și talonul înstrăinat către mine sa fac asigurare în vederea înmatriculării ca să ajung acasă? 600 km am de parcurs,mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
Adriannn1, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:08, 4 Aprilie 2023
Nu puteti, pina nu aveti inregistrata masina pe rolul dvs. fiscal.
"Concluzionand, in momentul in care vanzatorul isi scoate autovehiculul din evidenta fiscala si anunta Asiguratorul despre transferul de proprietate, rolul acestuia se termina. Cumparatorul, poate sa solicite emiterea unui RCA valid pe numele lui, numai in momentul inscrierii in evidentele fiscale ca proprietar al autovehiculului."
[ link extern ]
Mulțumesc pentru raspuns, sa înțeleg ca din punct de vedere legal nu pot sa transport masina dintr-un capăt in celalalt al tarii cu asigurare valabila? Ca sa pot înscrie masina la finanțe.

latka a scris:

Nu puteti, pina nu aveti inregistrata masina pe rolul dvs. fiscal.
"Concluzionand, in momentul in care vanzatorul isi scoate autovehiculul din evidenta fiscala si anunta Asiguratorul despre transferul de proprietate, rolul acestuia se termina. Cumparatorul, poate sa solicite emiterea unui RCA valid pe numele lui, numai in momentul inscrierii in evidentele fiscale ca proprietar al autovehiculului."
[ link extern ]

Da, puteti s-o transportati pe platforma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism Fulg Fulg Am vandut acum 10 ani un autoturism facand doar acte de mana intre vanzator si cumparator. Cumparatorul nu si-a trecut-o pe numele lui. Am platit impozit ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata - rca, amenzi pasalegaviorela pasalegaviorela fiul meu a cumparat cu VANZARE-CUMPARARE o masina dar nu a radiat-o de pe numele proprietarului care se gaseste in cartea de identitate a masini pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Radiere vehicul Roby1967 Roby1967 Am vandut o masina in urma cu 4 ani ! S-a intocmit act de vanzare, am eliberat fisa fiscala...In aceasta perioada ma sina a fost revanduta de mai multe ori , ... (vezi toată discuția)