Roxie a scris:
Am si eu o intrebare: exista un venit brut minim estimat pe an, sub care nu se poate completa declaratia? Sunt PFA la inceput de drum si eu, si momentan chiar nu stiu daca voi avea macar o minima activitate si un minim castig. Deci pe un an de zile, care este suma minima cu care se poate completa declaratia 220?
Puteti sa completati estimativa "pe zero". Cei de la administratie vor "stramba" din nas, dar nu va obliga nimeni sa completati cu o suma minima. Asa am facut eu cu estimativa din 2007. Functionara de la ghiseu a incercat sa ma convinga ca trebuie sa trec macar 100 lei ca venit si i-am cerut baza legala. A ridicat din umeri si a primit declaratia. Ideea este ca in cazul in care declarati in estimativa un venit, veti plati impozit la acel venit in 4 transe trimestriale. Apoi aceste plati anticipate se vor scade din impozitul anual si astfel va fi o plata "mai usoara" a impozitului. Dar in conditiile in care stiti ca nu prea aveti sanse sa realizati venituri, nu prea este rentabil sa platiti in avans un impozit aplicat la niste venituri abstracte.