avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare titlu, Cadastru general Bună ziua! Fără ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare titlu, Cadastru general Bună ziua! Fără alte introduceri voi trece direct la subiect: ...

Bună ziua!
Fără alte introduceri voi trece direct la subiect: Problema este legată de un teren pe care deținem titlu de proprietate și pe care riscăm să-l pierdem.
Întrucât în comuna în cauză s-a realizat cadastrul general (dar încă nu este finalizat) și eu m-am ocupat personal de urmărirea pe harta celor de la primărie de poziționare corectă a terenurilor din titlul nostru, am observat o problemă la unul dintre terenuri. Mai exact, alte persoane figurau ca proprietari, iar terenul nostru a fost mutat în altă tarla, deși noi avem în titlu, parcelă în tarlaua și pe poziția din care am fost mutați. Am întrebat la primărie și mi-au recomandat să aduc o copie după titlu și "mai multe dovezi". Am fost cu bunica(ea fiind cea care a lucrat terenul ani de zile) la fața locului și mi-a arătat exact limitele și de asemenea l-am măsurat și noi cu un topograf. Apoi am fost la OCPI-ul local și m-am uitat în arhive, unde am găsit contractul de vânzare-cumpărare datat la începutul secolului XX, al străbunicului meu pentru acel teren și de asemenea am identificat și terenul pe harta, după numerele topo vechi. Am făcut suprapunerea de pe harta veche, pe cea nouă și este aproape identic cu o diferență de câteva sute de mp deși vorbim de o parcelă de câteva ha.
M-am dus apoi la primărie și le-am arătat cele de mai sus, după care m-au sfătuit să fac contestație când vor face consultație publică.
Între timp am aflat și câte ceva despre persoanele care susțin că este terenul lor. În primul rând, nu au trecute pe anexa titlului parcelele respective, dar au ceruta o suprafață mare, fără acoperire în parcele. Terenurile din tarlaua respectivă, au fost date toate și nu mai există mp neatribuiți, din ce mi-au zis cei de la primărie. De asemenea am aflat, neoficial, că trebuie să iasă suprafața acelor persoane pentru că au legături politice cu primariul și chiar într-un anumit minister și primarului i s-a dat sarcina de a ne anula titlul și de a le trece pe titlul lor parcela, dar asta e altă poveste.
Am vorbit de asemenea cu primarul care mi-a spus că este destul de posibil să ne anuleze titlul.
Iar acum ca să recapitulez, eu dețin titlu de proprietate, cu terenul ce figurează în tarlaua respectivă, am cf-uri din 1920 pe numele străbunicului și care coincid, ca poziție după numerele topo vechi cu poziția parcelei din titlu, am martori (vecini de parcelă cel puțin 3, pe lângă că terenul în cauză având un pârâu pe el este cunoscut în sat după porecla familiei bunicii), iar ei au un titlu în anexa căruia au cerut teren în tarlaua respectivă fără a avea parcele scrise pe titlu.
Întrebarea ar fi care sunt șansele de reușită în cazul contestației pentru a ne recupera terenul sau care sunt șansele să ne anuleze titlul (care a produs deja efecte juridice pentru că sunt terenuri vândute din el)?
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2023
Vlad P, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:25, 7 Aprilie 2023
In situatia mentionata cu relatii si interventii la nivel inalt,exista sanse mari ca titlul de proprietate sa fie anulat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pozitionare teren Mihut Nicolae Mihut Nicolae As dori un raspuns, in privinta unui teren intabulat cu nr. topo in CF , pe numele socrului meu, iar altui cetatean i s-a intocmit un titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)