avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inființarea unui SRL cu cel puțin un angajat?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inființarea unui SRL cu cel puțin un angajat?

La cât timp de la înființarea unui SRL trebuie sa ai cel puțin un angajat? Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:58, 7 Mai 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

În 2022, firmele încadrate ca microîntreprinderi plăteau impozit de 3% dacă nu aveau angajați. Începând cu acest an, însă, acest lucru nu mai este posibil. Conform ultimelor modificări ale Codului fiscal, statutul de microîntreprindere este valabil doar dacă societatea îndeplinește o serie de condiții, printre care și aceea de a avea cel puțin un angajat cu normă întreagă. Astfel, în situația în care doriți ca SRL-ul să se încadreze în categoria microintreprinderilor, atunci este necesar să existe cel puțin un angajat și neapărat cu normă întreagă.

Sper ca cele de mai sus să fie lămuritoare.
Ultima modificare: Duminică, 9 Aprilie 2023
Avocat Claudia Cozma, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
30 de zile de la data inregistrarii in registrul comertului.
Îmi puteți spune, va rog, dacă se poate trece de la SRL impozit pe profit la SRL impozit pe venit?
Va mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti aici , daca va ajuta
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 3% sau 16% simonacontabila simonacontabila Buna ziua, Am o problema mai dificila. Am vorbit cu mai multi, dar nu m-au putut ajuta cu nici o lege ... Sper ca Dvs ma puteti ajuta. Un SRL ... (vezi toată discuția)
Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma (imm) florip florip Pentru infiintarea unei firme care sa poata fi declarata IMM de la inceput, care este capitalul social necesar a fi depus la constituire pentru a fi incadrata ... (vezi toată discuția)