Buna ziua!
Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni.
Deoarece nu pot avea angajat prea curând, din Ianuarie 2023 voi intra la categoria impozit pe profit 16%
Întrebarea este dacă în viitor voi putea avea 1 angajat, mai pot reveni la categoria Micro ? Sau răspunsul depinde de viitorul legislativ care e mereu in schimbare?
Este adevărat ca nu se mai poate reveni la Micro niciodată?
Mulțumesc!
Daca la 31.12.2023 indepliniti conditiile de la 01.01.2024 puteti fi micro .
Doar acele firme nu mai pot reveni care au fost micro incepand cu 01.01..2023 - si au trecut la profit ulterior.
Totusi, eu pana la finalul anului 2022 mai trebuie sa depun vreo declaratie, cerere sau un bilant pentru a fi inregistrat ca microintreprindere inainte de 1 ianuarie 2023 si nu dupa aceasta data ? Eventual trebuie sa am vreo incasare deci sa incep activitatea pana la finalul anului ca sa platesc impozitul pe micro pentru a fi recunoscuta ca micro in 2022? Din ce stiam eu, pana acum orice firma nou infiintata era implicit microintreprindere din momentul inregistrarii la ONRC.
Mi-a spus cineva foarte vag ca ar trebui sa mai fac ceva pana la finalul anului dar nu am inteles exact ce, sau poate nu are legatura cu problema asta....
Da, tocmai m-am uitat si imi spune asa: Impozit pe veniturile microintreprinderilor (data luarii in evidenta) -----------01-11-2022
Banuiesc ca asta inseamna ca sunt microintreprindere si daca nu schimb nimic, voi fi automat trecut pe impozit pe profit de la 1 ianuarie 2023 cu posibilitatea viitoare de a reveni la micro daca voi indeplini cerintele? :)