avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Se da următoarea situație.Suntem 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Se da următoarea situație.Suntem 2 frați, mama ...

Bună ziua.Se da următoarea situație.Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit.Acum fratele meu o tot constrânge pe mama să îi facă acte pe casă. Mama ar dori să îi facă,pentru ca altfel nu mai are viață bună cu el acolo în casă. Precizez ca fratele locuiește în casa părinților mei .Întrebarea mea este ce acte ar putea mama mea sa ii faca astfel încât sa rămână în continuare pe numele ei atata timp cât este în viață, să le poată ataca în cazul în nu si îndeplinesc îndatoririle.Va mulțumesc și ma scuzați dacă n am stiut să prezint foarte clar situația.
Cel mai recent răspuns: lilivasiliu , utilizator 08:29, 12 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatoriu ca testamentul să fie întocmit la notar. Poate fi întocmit și prin înscris sub semnătură privată, dar trebuie să fie scris în întregime olograf (de mâna autorului), datat și semnat. Ulterior, autorul poate întocmi un alt testament, dacă se răzgândește.
Mulțumesc frumos!Asta ar fi o varianta propusa de noi....el cu siguranță nu este de acord.Doreste sa devina proprietar pe absolut tot,susține ca dorește sa facă îmbunătățiri și nu are încredere ca după moartea mamei care are 60 de ani ,eu ii voi ceda și partea mea.Eu chiar intenționez sa ii cedez însă nu cat este mama în viață.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat e mama in viata, nici nu aveti ce sa ii cedati.
Nici la ce mostenire sa renuntati, poate doar la a tatalui.
Daca tot nu aveti pretentii la nimic, dupa ce dezbateti succesiunea dupa tata( dvs puteti sa o refuzati, asta vb cu notarul), mama semneaza cu fratele un contract de intretinere, ca mqcar daca tot ii da, sa nu ii dea degeaba, ci sa fie intretinuta.
Mama va pastra si drept de uzufruct viager, asta inseamna ca nu o da nimeni afara, desi nu va mai fi proprietar.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in conditiile astea relatiile dintre mama d-voastra si frate nu sunt bune, sa fiti sigur ca dupa ce ii va face acte nu va fi bine deloc. Cel mai sanatos este sa nu faca nici un act si daca fratelui d-voastra nu ii convine , sa se mute si sa astepte partea lui dupa moartea mamei.Nici un act si nici o clauza notariala nu ii va garanta linistea batranetii si nu ii va asigura dragoste din partea fratelui d-voastra. Deja faptul ca locuiesc impreuna este un stres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama dorește să am grijă de ea și să rămân în casa părintească. doresc să îmi despăgubesc cei trei frați, dar unul dintre ei nu acceptă bani pentru partea lui, cum îl pot obliga? Desy99 Desy99 Suntem 4 frati si mama. Tatal a murit acu 10 ani. Avem fiecare certoficat de mostenitor cu cota din casa ce ne revine fiecaruia. Acum mama vrea sa raman eu in ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)