avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,Dacă mama mea a plătit impozit pe casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,Dacă mama mea a plătit impozit pe casa și pământul ...

Bună ziua,Dacă mama mea a plătit impozit pe casa și pământul mamei sale timp de 23 de ani,a angrijito până la moarte,a antretinut casa dar nu sa făcut succesiunea,poate beneficia de uzucapione? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 09:54, 12 Aprilie 2023
Buna ziua,
Daca defuncta avea titlu de proprietate, avand in vedere ca vorbim despre descendenti directi, nu opereaza uzucapiunea, deoarece bunurile se mostenesc.
Deci mama dvs. trebuie sa faca succesiunea de pe urma mamei sale, nu uzucapiune.
Poate beneficia de uzucapiune doar dacă sunt îndeplinite condițiile de a se folosi de această instituție juridică. Din mesajul trimis este greu de dat un răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire dupa 30 de ani de la deces ionmoromete ionmoromete Dupa decesul ultimului parinte(respectiv a mamei) a fost facuta succesiune( s-a dat renuntare din partea descendentilor in favoarea unuia singur),dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
Copiii unui concubin mostenesc pe celalalt concubin? AurelP. AurelP. Buna ziua. As dori si eu un raspuns la o intrebare mai complicata despre o mostenire. Sper ca am nimerit locul potrivit unde sa intreb fiindca nu sunt prea bun ... (vezi toată discuția)
Succesiune nefacuta din 1927 tsk766 tsk766 Daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: Gospodarie la tara, casa construita in 1927 si teren intravilan, nu s-a facut niciodata succesiune pe ea, au ... (vezi toată discuția)