avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua . Va rog sa îmi spuneți dacă tatăl meu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua . Va rog sa îmi spuneți dacă tatăl meu nu mai ...

Buna ziua . Va rog sa îmi Spune-ți dacă tatăl meu nu mai are asigurare de sănătate eu ca si angajat îl pot lua pe asigurarea mea ? Si dacă da Spune-ți mi va rog sunt alte costuri pe care eu trebuie sa le suport ?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:14, 17 Aprilie 2023
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Bună ziua,

Si dacă da Spune-ți mi va rog sunt alte costuri pe care eu trebuie sa le suport ?

Nu sunt costuri costuri suplimentare. Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_504...

Asiguratul care vrea să ia în întreținere soțul/soția/un părinte fără venituri trebuie să informeze angajatorul despre acest lucru și să-i dea acestuia anumite documente pe care el să le depună la autorități, documente enumerate în Ordinul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nr. 1549/2018:

- act de identitate valabil la data solicitării, original și copie, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată;
- o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii
- o declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardul european de sanatate gabri22 gabri22 Buna ziua am si eu o intrebare referituare la cardul european de sanatate....tatal meu a fost gasit cu o tumoare la gat in spital in romania....nu a facut ... (vezi toată discuția)
Salut! unde pot gasi un model de cerere pt a coasigura pe cineva? ... jdavidx jdavidx Salut! Unde pot gasi un model de cerere pt a coasigura pe cineva? Pe internet gasesc doar model pt angajat. Multumesc (vezi toată discuția)
Coasigurat sănătate. bună ziua. dacă eu sunt în concediu ... MarilenaR MarilenaR Coasigurat sănătate. Bună ziua. Dacă eu sunt în concediu de creștere copil, pot sa îmi coasigur tatăl la sănătate? Si daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)