avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... As dori sa stiu ce pedeapsa poate primi o persoana ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

As dori sa stiu ce pedeapsa poate primi o persoana care ma ameninta ...

As dori sa stiu ce pedeapsa poate primi o persoana care ma ameninta ca imi da foc la casa?
Cel mai recent răspuns: Tulan , utilizator 15:07, 23 Aprilie 2023
Pana la pedeapsa, mai e.
Deocamdată faceti plangere la politie, se cerceteaza si ramane de vazut daca macar ajunge in instanta.
Multumesc. Persoana a fost condamnata ptr pedofilie,a executat 5 ani din 7,si a fost pus in libertate de circa 2 saptamâni. El crede ca eu sunt unul din cei care l au dat pe mâna justitiei,ceea ce nu e adevarat,eu fiind chemat la procese doar ptr. ca politistii au crezut ca e bine sa fie si declaratia mea ca l am vazut beat in acea zi. Degeaba am spus la procese ca nu stiu nimic,ceea ce este adevarat. "Omul" asta de când a iesit din puscarie bea încontinuu,si se lauda in tot satul ca imi da foc la casa mie si persoanei care a sunat la 112 si a raportat violul asupra copilului.
Mâine ma duc sa fac o reclamatie la politie,dar vroiam sa stiu daca ar putea primi macar o amenda penala,ceva,ptr a excuta si ceilalti doi ani. Am martori,si nu vad o alta cale ptr a mi gasi linistea,deoarece spune ca asteapta sa iasa alti cativa din puscarie ptr asi duce planul la "bun sfârsit". Ma tem si ptr viata mea,deoarece daca vin si alti fosti puscariasi nu stiu pâna unde ar putea merge lucrurile. Stiu ca e ipotetic,dar tipul si înainte de a fi arestat ani de zile era gazda unde se adunau betivii satului,el fiind foarte ospitalier cu acest gen de persoane.
Multumesc !
Evident ca se poate ajunge si la o condamnare cu executare avand in vedere ca e recidivist si e fapta penala sa ameninti pe cineva ca ii dai foc la casa, dar trebuie sa aveti probe pentru asta ca daca va duceti doar cu vorbe nu rezolvati nimic
Multumesc mult! Seara buna!
Buna ziua. Legat de situatia de mai sus,ce pot face daca politia da doar o amenda contraventionala persoanei care ma ameninta? Deja am intrat in malaxorul lor: nu sunt la postul de politie deoarece au program de patrulare si nu se deranjeaza sa vina sa fac o reclamatie,va amenintat personal? Le am spus de 4 ori ca am martori carora le a zis ce are de gând sa faca,de abia au catadicsit sa se întâlneasca cu mine luni ptr a vedea ce si cum. Cred ca deja imi iau injuraturi ptr deranjul care îl fac. Banui ca îl vor chema,îi vor zice sa se linisteasca,mie imi vor spune ca nu are rost sa i dea amenda ca oricum nu o va plati( vorbesc din experienta,am mai trecut cu iei prin asa ceva acum 3 ani),iar ca mare favoare facuta mie îi vor da acolo,ceva minim... Individul care ma ameninta zice ca l doare la basca de ce i se intampla,vrea sa se razbune...adica toate frazele spuse de unul iesit dupa 5 ani de puscarie executati ptr pedofilie.
Ce mai pot face daca el va primi doar amenda? Ce ar trebui sa fac ca cazul asta sa ajunga in fata unui procuror( banui acesta ar trebui sa hotarasca daca se ajunge in tribunal)? Cum am spus si in primele comentarii,sunt la o cota de agitatie maxima,iar singura mea iesire din aceasta situatie ar fi ca individul sa faca restul de 2 ani si poate se mai domoleste.

Alte discuții în legătură

Vecin agresiv nebunatica_id nebunatica_id Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot rezolva o problema cu un vecin agresiv. Mai exact bunica mea este agresata de vecinul nostru, vecin ce s-a mutat la ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor pana bogdan pana bogdan in urma cu 5 zile un baiat din sat se ducea sa si ia calul de unde era priponit ! alt baiat l a oprit din drum cu intentia de a l lovi , i a dat un ... (vezi toată discuția)
Amenințãri catalin1976 catalin1976 Buna seara!Acum ceva timp am fost amenințat cu moartea de un vecin pentru simplul motiv că i am cerut sa nu mai foloseasca cuvinte obscene in cearta pe ... (vezi toată discuția)