avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La încetarea CIM prin demisie mai am dreptul sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La încetarea CIM prin demisie mai am dreptul sa primesc legal ...

La încetarea CIM prin demisie mai am dreptul sa primesc legal banii pe concediul de odihna neefectuat pe anul in curs.am demisionat pe 17martie 2023 si am efectuat doar 5zile din cele 22zile stabilite prin CIM.restul se pot plati sau nu?.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:17, 24 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă prin CIM aveți stabilit un număr de 22 de zile de concediu de odihnă anual, iar Dvs. v-ați încetat activitatea în cursul lunii martie, zilele de concediu de odihnă care vi se cuvin se calculează astfel: 22 zile (concediu anual) împărțit la 12 (luni), rezultă 1,83 zile de concediu pe lună. Pentru cele să zicem 3 luni lucrate, aveți dreptul la 1,83 zile x 3 luni = 5,49 zile de concediu. Așadar, nu mai aveți dreptul la alte zile de concediu de odihnă aferente anului 2023.
Buna ziua,

In momentul in care m-am angajat la actualul loc de muncă pe postul de gestionar s-a stipulat în fișa postului, nu in CIM, că și în situația în care părăsesc organizația în perioada de proba de 90 de zile, am obligația de a acorda angajatorului 5 zile pentru predarea gestiunii.

Am rugămintea să mă clarificați daca este valida clauza, având în vedere cele menționate mai sus ( stipulat în fișa postului, nu in CIM).

Mulțumesc
Acea clauza trebuia mantionata in c.i.m. nu in fisa postului .. in speta, este valida aceasta mentiune.
O completare: mi-a fost desfăcut CIM, fiind în perioada de proba, însă în decizie îmi este adus la cunoștință că predarea gestiunii se face in următoarele 30 de zile.

Mulțumesc

Thorgan a scris:

Buna ziua,

In momentul in care m-am angajat la actualul loc de muncă pe postul de gestionar s-a stipulat în fișa postului, nu in CIM, că și în situația în care părăsesc organizația în perioada de proba de 90 de zile, am obligația de a acorda angajatorului 5 zile pentru predarea gestiunii.

Am rugămintea să mă clarificați daca este valida clauza, având în vedere cele menționate mai sus ( stipulat în fișa postului, nu in CIM).

Mulțumesc

Rog clarificare: este sau nu este valida?
Cui mă pot adresa pentru a primi un document justificativ care sa confirme spusele dvs.

Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Acea clauza trebuia mantionata in c.i.m. nu in fisa postului .. in speta, este valida aceasta mentiune.

Alte discuții în legătură

Calcularea concediului de odihna la gravide nobody_else91 nobody_else91 Buna ziua, Sunt insarcinata in 27 saptamani (6 luni si o saptamana) si in 26 septembrie o sa intru in concediu de maternitate(prenatal). Doresc sa imi iau ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca in urma demisiei EliManole@gmail.com EliManole@gmail.com Am introdus cererea de demisie pentru vineri 22-06-2012. Asciatia de proprietari mai trebuie sa-mi dea banii pe 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna angelica82 angelica82 Buna ziua. M-am angajat la Posta Romana ca factor rural in data de 9 martie anul in curs. Diriginta sustine ca nu as' avea dreptul la concediu decat dupa 11 ... (vezi toată discuția)