avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj ca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj ca administrator firma?

Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca sunt administratorul unei firme?

Am muncit timp de 9 ani la o societate comerciala si am incetat raportul de munca cu aceasta dupa Paste, in ideea de a incepe o mica afacere.
Sunt administratorul unei firme din anul 2018, (am infiintat-o pentru a accesa niste fonduri europene, dar m-am razgandit); aceasta nu a avut activitate pana acum cand am decis sa deschid un punct de lucru.

Initial de la somaj mi-au spus ca indeplinesc conditiile pt indemnizatie, iar cand am mers sa depun dosarul m-au refuzat pe motiv ca nu se poate ca sunt administrator si ca ma vor pune sa dau inapoi indemnizatia daca fac profit pe firma.

Momentan am ramas fara loc de munca si nu am niciun alt venit. Nu incasez dividente din firma pt ca am inceput activitatea acum 6 zile.
Va rog sa ma lamuriti ca in lege nu am gasit nimic legat de administratori/ asociati unici.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 26 Aprilie 2023
V-au indus in eroare cei de la AJOFM ... puteti sa fiti administrator/asociat unic .

Importanta este sa nu realizati venituri ca persoana fizica sau daca realizati sa nu fie mai mici decât valoarea indicatorului social de referință, în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj absolvent de facultate, administrator srl neremunerat MariusValentin MariusValentin Buna ziua , am o intrebare . Am terminat recent facultatea si as vrea sa intru in somaj , pot primi aceasta indemnizatie daca am un srl (sunt unic asociat) dar ... (vezi toată discuția)
Administrator de societate, pot lua indemnizatie de somaj? mihacireasa mihacireasa Am dreptul la indemnizatie de somaj daca sunt administrator si asociat la o societate? Nu am incasat dividente. De asemenea realizez venituri ocazionale in ... (vezi toată discuția)
Somaj vs. post de administrator Diana C. Diana C. Buna ziua! Problema la care doresc un raspuns priveste un S.R.L. care momentan are 2 angajati, dintre care unul figureaza in actul constitutiv al ... (vezi toată discuția)