avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am facut o plingere la CEDO pe temeiul art.6 din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am facut o plingere la CEDO pe temeiul art.6 din conventie - ...

Am facut o plingere la CEDO pe temeiul art.6 din conventie - lipsa accesului la un proces echitabil.Cerere a fost declarata inadmisibila in procedura prealabila cu judecator unic.plingerea se refera la un proces civil.Ce posibilitati sau cai de atac mai am pentru a continua procedura? unde pot gasi un avocat specializat in proceduri in fata CEDO ?
Cel mai recent răspuns: florin1960 , utilizator 23:04, 26 Aprilie 2023
Într-un termen de 3 luni de la data hotărârii unei Camere, orice parte în cauză poate, în cazuri excepţionale, să ceară retrimiterea cauzei în faţa Marii Camere.
Nu mai aveti ce sa faceți.
Eu sunt specializat și în domeniul drepturilor fundamentale ale omului și CEDO si nu mai aveti ce sa faceți.

București 2023
Șansele sunt infime puteam sa va spun acest lucru înainte sa introduceți cererea daca intrebati pe forum.Când le spun pe forum acest lucru oamenii se supara,CEDO nu mai poate face fata nr enorm de cereri și atunci 75-80%sunt respinse ca informe ,judtitiabilii oricum nu înțeleg cum funcționează,ce atribuții are Curtea, cred ca CEDO rejudeca cauzele lor ca un fel de instanta suprastatala,nu înțeleg ca trebuie încălcate drepturi din Conventie etcetc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
@Av. Niculescu Ionut e vorba de dreptul la un proces echitabil prevazut de art.- 6, din CEDO.. Problema e grava in ce priveste noua practica CEDO si merita studiata mai atent din doua motive: 1. Declararea ca inadmisibila a unei cereri de catre un singur judecator , intr-o procedura prealabila fara nicio cale de atac face apelarea la CEDO o iluzie ceva derizoriu ca sa nu zic o simpla pacaleala in clasicul stil romanesc.Mai ales avind in vedere crasele abuzuri care se mai petrec in justitia romana.2. Consecinta directa este acceptarea nedreptatii si abuzului de drept din justitia romana pe considerentul ca plingerea la CEDO este o cale teoretica dar perfect inutila practic fiindca acum am intrat in UE si trebuie sa ne obisnuim cu bunul plac al unor judecatori din Romania.Interesant punct de vedere dar dupa umila mea parere neaga insasi ideea de justitie.Adica dreptul n-are nicio legatura cu conceptul de dreptate ci e doar un simplu moft un capriciu al unor functionari publici numiti judecatori , de aici sau din UE care , in functie de chef sau dispozitie sub pretextul aplicarii unor acte normative " vind " la un pupitru ( n-o sa zic acum chiar taraba) ideea de justitie.Cred ca definirea termenului de justitie din dex. e gresita.Acum m-am dumirit si eu.Dar totusi , pentru ce primesc salarii imense si pensii speciale acesti vinzatori de iluzii calpe ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar respins la cedo - alte posibilitati? sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna seara, O intrebare am. Daca dosarul este respins la CEDO ce cai de recurs mai exista. Sau ce instante internationale se mai pot contacta. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Despre cedo - motiv respingere cerere art. 47 ContSters319207 ContSters319207 va rog , poate vrea cineva sa-mi spuna ce as putea face..... am primit un prim raspuns de la un raportor roman de la cedo in care mi-i se spunea ca cererea mea ... (vezi toată discuția)
Obtinere hotarare definitiva si irevocabila iulius22ro iulius22ro Buna ziua, Am contestat anul trecut procesul verbal si a urmat un proces (fond+recurs) la judecatoria Bacau, sentinta definitiva si irevocabila din 12 ... (vezi toată discuția)