Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Am mers intr-un magazin de canapele cu dorinta de a-mi cumpara o canapea pe care sa pot dormi pe ea,exact asta am si solicitat. Ceea ce aveau expus, mi-a placut, am extins-o si am vrut sa o cumpar, in schimb vanzatorul mi-a recomand alt produs, pe care nu era expus in magazin si nu l-am vazut si probat fizic, cu mentiunea ca este un produs la fel cu cel pe care l-am vazut si imi ofera aceleasi caracteristici, se poate dormi pe ea. Am dat comanda in magazin, am platit un avans, totul bine si frumos. Am primit canapeaua acasa, mi-a fost montata tot de ei, in schimb am constatat ca nu pot dormi pe partea din spate (cea extinsa), respectiv spatarul cum ar fi, are o saltea bombata prea tare, ceea ce face imposibil sa dormi, aluneci ori pe stanga ori pe dreapta. Se poate dormi pe partea de sezut cum ar fi, salteaua este ok acolo. Am dat 7500 de lei pe o canapea care doresc sa dorm pe ambele parti cand o extind. Pe pagina de facebook se face reclama ca toate canapelele lor ofera confort si un somn odihnitor, ceea ce la mine aceasta canapea nu-mi ofera niciun somn odihnitor. Am mers la magazin, am pus aceasta problema, au venit acasa, au constatat ca produsul din pct de vedere tehnic este functional si mi-au spus sa merg la medic ori sa-mi cumpar un topper. Nici nu au vrut sa stea la discutie cu mine. Daca doream sa-mi pun topper puteam da bani pe o canapea mai ieftina, dar am mers pe increderea vanzatorului care mi-a recomandat aceasta canapea pe care eu nu am vazut-o si care m-a asigurat ca pot dormi pe ea. Ce anume pot sa fac? Care sunt actele normative care sa ma ghideze? Am reclamat la ei in a 14 zi de la cumparare, in schimb imi precizeaza ca nu se face retur, fiind un produs personalizat. De garantie nu raspund ptr ca nu are un defect tehnic, asa mi-au zis. Ce pot sa fac? astfel incat sa-mi recuperez prejudiciul.
Daca exista diferente intre cele doua perne, canapeaua este neconforma. Faceti reclamatie scrisa la firma de unde ati cumparat produsul. E clar ca ei stiau ca produsul pe care vi l-au vandut este defect. Daca erau de buna credinta, v-ar fi schimbat produsul. E un defect de fabricatie, cum sa aiba cele doua parti diferite ca aspect si moliciune? In faza a doua scrieti pe pagina lor de facebook ca vand marfa slaba calitativ, iar in a treia faza va adresati ANPC.