avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Plată anticipată la o clinică dentară
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Plată anticipată la o clinică dentară

În urma unei infecții apărute brusc, am fost la o clinică dentară unde, în urma investigațiilor s-a stabilit că am nevoie de operație, extracții pe partea stângă jos și implanturi. De asemenea pe partea stângă sus va fi nevoie de un implant, pe moment urmând să fie puși dinți provizorii. Pentru toată lucrarea mi s-a cerut suma de aproape 20.000 de lei, urmând să plătesc jumătate în prima etapă, când se face operația, asanarea locului, dinții provizorii, ceea ce am și făcut dar în două tranșe, cu toate că cei de la clinică nu au prea fost de acord, trebuia să dau banii înainte să înceapă lucrarea. Ei au făcut un deviz de lucrări pe etape dar nu au vrut să-mi dea o copie și nici să mă lase să-l fotografiez. Pe chitanțe au scris la general ”lucrări dentare”. Acum vine etapa a doua cu implantul propriu zis când solicită să le dau toți banii în momentul când se ia amprenta dentară, nu la sfârșit și nici în două tranșe. Bineînțeles că vor scrie pe chitanță tot ”lucrări dentare”. Întrebarea mea e dacă este legal să ceară toți banii înainte de finalizarea lucrării și cum ar fi indicat să procedez.
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2023
POMPILLIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:06, 2 Mai 2023
Nu e ilegal, fiind o lucrare personalizată, dar nu trebuie să fiți de acord

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa-mi recuperez banii de la o clinica stomatologica? kindness kindness Costuri enorme, lucrari dentare de proasta calitate, am achitat ffff multi bani fara o evaluare prealabila sau un deviz facut inainte de a achita 1100 E, suma ... (vezi toată discuția)
Drepturile pacientului Daniela Cimpeanu Daniela Cimpeanu Buna ziua. Am început o lucrare dentară in mai 2018. Medicul stomatolog mi-a pus 8 implanturi dentare și mi-a tratat toti dintii, pentru a pune o lucrare de ... (vezi toată discuția)
Tratament dentar gresit Iael Iael Buna ziua, In urma unei plombe dentare prea mari mi s-a fracturat molarul antagonist si mi se recomanda extractia dintelui si implant. Va rog daca ... (vezi toată discuția)