avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... IMPRUMUT LA BANCA,PERSOANA DECEDATA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

IMPRUMUT LA BANCA,PERSOANA DECEDATA

BUNA ZIUA!
TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT
CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE POATE INTAMPLA.CREDITUL NU A MAI FOST PLATIT DE LA MOARTEA TATALUI MEU(APRILIE 2011)
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 12:39, 24 Septembrie 2011
Mostenitorii tatalui dvs in speta sotia supravietuitoare si copii preiau creditul. Ati dezbatut succesiunea dupa tata? Dezbateti succesiunea si veti plati conform cotelor din succesiune. Patrimoniul defunctului este format atat din activ cat si din pasiv. Pasivul fiind datoriile, aici in speta acel credit.
Nu tergiversati ca daca depasiti 2 ani de la decesul tatalui platiti si 1% impozit pe bunurile din masa succesorala si penalitati la credit pentru restante.
Daca nu deschideti dvs succesiunea s ar putea sa o deschida Banca, pentru ca este creditor al tatlui dvs si orice persoana interesata poate deschide succesiunea, pentru a si recupera creanta. Astfel ca tot veti fi obligati sa reglati succesiunea si sa va impartiti atat bunurile cat si datoriile defunctului.
La data decesului, tatal dvs. avea bunuri proprii sau comune cu mama?
Daca dezbateti succesiunea in termenul legal (6 luni de la decesul parintelui)puteti opta pentru acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar,aceasta insemnand ca sunteti raspunzator la acoperirea pasivului doar in limita activului acceptat si numai cu bunurile mostenite,nu cu propriul patrimoniu.
in situatia in care s-a depasit termenul legal de dezbatere, acceptarea poate fi doar pura si simpla,caz in care raspundeti pentru intregul pasiv,ori aveti varianta renuntarii la mostenire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mtudoran mtudoran Tatal meu a contractat un credit de nevoi personale fara girant si coplatitor.In urma decesului am primit somatie de plata pe numele tatalui precum si ... (vezi toată discuția)
Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)