avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie si eu de o informatie daca ma poate ajuta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie si eu de o informatie daca ma poate ajuta cineva,sunt ...

Am nevoie si eu de o informatie daca ma poate ajuta cineva,sunt intr-un divort ce cuprinde si 2 copii minori.daca eu trebuie sa platesc 1/3 pensie alimentara si am si o rata ipotecara ,pot demonstra ca nu sunt capabil sa platesc 1/3 pensie alimentara din cauza creditului ipotecar si sa platesc mai putin?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:27, 15 Mai 2023
Puteti, macar incercati, nu stiu daca veti reusi. Propuneti o suma fixa. Conteaza si cat reprezinta o treime din salariul dvs.
De principiu nu. Pensia de intretinere primeaza in fata restului de obligatii. Copii au dreptul la cea mai buna ingrijire posibila din resursele parintilor.

Insa intr adevar depinde si de ce venituri aveti, caci de multe ori acel procent (care reprezinta maximul legal, deci pensia poate fi si mai mica) depaseste cu mult nevoile concrete ale minorilor (sigur si in functie de varsta acestora, aptitudini, stare de sanatate etc).

Prin urmare, raspunsul este doar teoretic, iar pt ceva concret trebuie discutat cu actele pe masa.
În.principiu pensia are prioritate fata de credite și alte obligații și nu se calculează scăzând din datoriile dvs .Se pot face n discuții,încerca n variante dar e relativ...
Depinde ce suma inseamna cei 33%
Nu va întrebat nimeni și vă întreb eu. Acel credit ipotecar o are și pe soție co-împrumutat`? Acest aspect conteaza enorm în această speță. Că dacă e și soția, creditul trebuie partajat de instanța de judecată, și se schimba lucrurile și pentru dumneavoastră.

Atenție că este diferență între credit ipotacat și credit ipotecar, dar foarte mult contează cine e titular pe credit și dacă mai este și un co-împrumutat sau doi giranți.

Prima dată contează al cui este creditul, cine sunt co-împrumutații și /sau giranții, și apoi ce înseamnă cei 33% pensie pentru copii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2023
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire bobutanumihail bobutanumihail daca urmeazasa divortez,am 2 copii,si dau ca intretinere jumatate din salariu ,banca imi mai poate face poprire.Dca da,cat? (vezi toată discuția)
Buna seara, eu si sotia avem 2 copii impreuna ( 8 si 10 ani ) ... Valentin2024 Valentin2024 Buna seara, Eu si sotia avem 2 copii impreuna ( 8 si 10 ani ) si vrem sa divortam pentru ca nu ne mai intelegem. Eu lucrez in Olanda de aproximativ 1 an,in ... (vezi toată discuția)
Executare silita co-ipotecari Geanina Maria Geanina Maria Ce se intampla cu co-ipotecarii dupa executarea silita daca creanta nu este acoperita? Daca imprumutantul nu are alte bunuri sau salariu iar eu in contractul ... (vezi toată discuția)