avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună, aș avea o întrebare dacă îmi permiteți. Eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună, aș avea o întrebare dacă îmi permiteți. Eu am avut ...

Bună, aș avea o întrebare dacă îmi permiteți. Eu am avut o mama vitrega care, când am împlinit vârsta de 18 ani, m-a înfiat. A murit la distanță de câțiva ani, in anul 2003. Ea, a avut două surori,
care încă sunt in viață. Eu, eram in străinătate la vremea aceea. A avut loc succesiunea unde, surorile au declarat că sora lor decedată nu a avut copii, că urmare, au beneficiat /au împărțit intre ele cele ce era de împărțit. Am aflat de puțin timp că au declarat că sora lor decedată nu ar fi avut copii (moștenitori,) Este o ilegalitate, ar trebui sau mai bine spus, aș putea să mai fac ceva? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POMPILLIA , utilizator 23:55, 11 Mai 2023
Buna ziua,
Da, puteti ataca in instanta certificatul de mostenitor si sa solicitati anularea acestuia.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema e destul de complexa cu anularea certificatului de moștenitor, deoarece dvs trebuia sa acceptați succesiunea în termen de 1 an de la moartea mamei și nu se poate spune ca nu ați știut de decesul ei. Neacceptand succesiunea în termen, ați riscat sa ajungeți la ce s-a ajuns. Acum nu știu dacă sunt acte de acceptare tacita. V-ar putea ajuta. Mai degrabă puteți acționa pe latura penala pentru fals în declarații al celor doua surori. Acum nu știu dacă nu se vor prevala de faptul ca nu au știut ca v-ar fi înfiat. În funcție de datele concrete ale spetei, aveți nevoie de un avocat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și v-ați gândit după 20 de ani că poate ar fi trebuit să moșteniți și Dvs ceva? De ce ați așteptat atât?
Și ele pot să susțină că e dubioasă înfierea asta. Mai erați și în străinătate și nu ați știut ce se întâmplă. Cazul e mai complicat decât pare. Înfiere la distanță, la vârstă majoră cu câțiva ani înainte să moară.
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2023
POMPILLIA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati si sa ma indrumati in situatia ... Euroinvest Euroinvest Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si sa ma indrumati in situatia pe care o voi relata. Santem cinci frati (toti adulti,unii dintre noi cu copii),nascuti ... (vezi toată discuția)
Frati vitregi la mostenire andapaun andapaun As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este ordinea succesiunii si care sunt cei cu drept de mostenire in urmatorul caz: o prietena a mamei a decedat. Decedata ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi la succesiune are fata surorii mele care este infiata de parintii mei ? Elena Popovici Elena Popovici Buna ziua! Cand sora mea a decedat acum 20 de ani fata acesteia a fost infiata de parintii mei. Acum parintii mei au decedat si trebuie sa impartim curtea si ... (vezi toată discuția)