Buna ziua,
M-am decis sa imi montez centrala de apartament, avand in vedere dezastrul in care ne aflam in Bucuresti cu CMTEB.
Zis si facut. Am initiat demersurile necesare la Distrigaz Sud, acesta mi-a eliberat un aviz tehnic conform, cu care m-am separat luna trecuta de reteaua comuna de alimentare cu gaz la noi pe scara. Am incheiat si un contract de furnizare gaze cu un operator din piata.
Am achitat o cota-parte din costurile tevii separate la care m-am conectat, vecinului care a tras teava acum aproape 20 ani cand si-a pus el centrala, am luat pe formularul CMTEB acordul vecinilor cu care am peretii comuni si de pe palier si care, toti au centrale termice de apartament, si m-am adresat apoi presedintelui cu o cerere pentru acordul asociatiei cum prevede legea.
Aici, ce sa vezi, "sa mai vedem"....."nu stiu ce sa zic...o sa facem adresa la primarie sa vedem daca-i "legal", avand in vedere restantele pe care le aveti la intretinere,....".
Altor proprietari de pe scara care si-au pus recent centrale de apartament li s-a dat aprobarea pe formularul tip fara probleme, fiindca citez..." cu X sau cu Y e altceva"...:)).
Forma asta de tratament, tine de o forma de abuz a prerogativelor functiei de presedinte, in lege nescriind nicaieri ca o conditie cumulativa cu celelalte cerinte pentru debransarea de la sistemul centralizat si instalarea unui sistem propriu de producere a apei calde menajere si caldurii, de plata la zi a obligatiilor la intretinere!??
Am cautat pe net o situatie identica cu a mea si n-am mai gasit.
De regula, vecinii sunt cei care refuza sa-ti dea aprobarea si nu asociatia prin "prezident"!!! :))
Pentru ceea ce afirma prezidentul, exista pe rolul instantei de judecata dosar care va solutiona intr-un fel sau altul litigiul. Ce legatura are asta cu faptul ca vreau sa ma debransez???
Adica, nu ma conditioneaza legea si ma conditioneaza dupa bunul plac "prezidentul" asociatiei???
Asociatiile de proprietari, au devenit de foarte multa vreme, "vaci de muls" pentru cei "alesi" la conducerea lor, cu administratori cu tot!!!
Daca le demasti abuzurile si incalcarea legilor, te "calca pe gat" cu orice ocazie, chit ca nu au vreun motiv obiectiv, rational si mai ales legal sa "faca" sau sa "nu faca" ceva de natura sa respecte legislatia.
Cel mai recent răspuns:
latka , utilizator
10:23, 10 Mai 2023