avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, M-am decis sa imi montez centrala de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, M-am decis sa imi montez centrala de apartament, avand ...

Buna ziua,
M-am decis sa imi montez centrala de apartament, avand in vedere dezastrul in care ne aflam in Bucuresti cu CMTEB.
Zis si facut. Am initiat demersurile necesare la Distrigaz Sud, acesta mi-a eliberat un aviz tehnic conform, cu care m-am separat luna trecuta de reteaua comuna de alimentare cu gaz la noi pe scara. Am incheiat si un contract de furnizare gaze cu un operator din piata.
Am achitat o cota-parte din costurile tevii separate la care m-am conectat, vecinului care a tras teava acum aproape 20 ani cand si-a pus el centrala, am luat pe formularul CMTEB acordul vecinilor cu care am peretii comuni si de pe palier si care, toti au centrale termice de apartament, si m-am adresat apoi presedintelui cu o cerere pentru acordul asociatiei cum prevede legea.
Aici, ce sa vezi, "sa mai vedem"....."nu stiu ce sa zic...o sa facem adresa la primarie sa vedem daca-i "legal", avand in vedere restantele pe care le aveti la intretinere,....".
Altor proprietari de pe scara care si-au pus recent centrale de apartament li s-a dat aprobarea pe formularul tip fara probleme, fiindca citez..." cu X sau cu Y e altceva"...:)).
Forma asta de tratament, tine de o forma de abuz a prerogativelor functiei de presedinte, in lege nescriind nicaieri ca o conditie cumulativa cu celelalte cerinte pentru debransarea de la sistemul centralizat si instalarea unui sistem propriu de producere a apei calde menajere si caldurii, de plata la zi a obligatiilor la intretinere!??
Am cautat pe net o situatie identica cu a mea si n-am mai gasit.
De regula, vecinii sunt cei care refuza sa-ti dea aprobarea si nu asociatia prin "prezident"!!! :))
Pentru ceea ce afirma prezidentul, exista pe rolul instantei de judecata dosar care va solutiona intr-un fel sau altul litigiul. Ce legatura are asta cu faptul ca vreau sa ma debransez???
Adica, nu ma conditioneaza legea si ma conditioneaza dupa bunul plac "prezidentul" asociatiei???
Asociatiile de proprietari, au devenit de foarte multa vreme, "vaci de muls" pentru cei "alesi" la conducerea lor, cu administratori cu tot!!!
Daca le demasti abuzurile si incalcarea legilor, te "calca pe gat" cu orice ocazie, chit ca nu au vreun motiv obiectiv, rational si mai ales legal sa "faca" sau sa "nu faca" ceva de natura sa respecte legislatia.

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:23, 10 Mai 2023
Buna ziua,

Pastrati toate facturile de pana acum si contactati un avocat pentru a trimite o notificare de chemare in instanta a presedintelui pentru refuzul de a aviza acel document. In notificare sa-i scrie ca o sa il actionati in instanta in caz de refuz nejustificat si nelegal sa semneze si o sa i cereti si daune materiale reprezentand toate costurile dvs. ( puteti pune si o suma aproximativa a ce ati cheltuit pana acum...) de pana acum in caz ca o sa pierdeti debransarea din vina dumnealui. Plus onorariu avocat...

Discutati cu avocatul, sigur gaseste o alta formulare a ceea ce am scris mai sus, principalul este sa rezulte ca o sa aiba bani de dat in caz ca pierdeti timpul aiurea din vina dumnealui...
Nu va va da decat daca nu sunteti restantier. Unde scrie ca este obligat sa va dea acordul?
Inafara de asta, la CMTEB s-au modificat forumlarele. Trebuie facuta AG in care sa se aprobe debransarea dvs. Credeti ca se va aproba cu restante?
Mai bine va achitati restantele, va debransati linistit si asteptati solutionarea litigiului. Este tot aia...doar ca va alegeti cu centrala montata.
Cititi art 30 alin. 2 din Legea 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică.
Acordul nu este grevat de vreo alta obligatie din partea proprietarului cata vreme, acesta se da asupra intentiei reale, declarate in cerere, de a monta un sistem propriu de incalzire si apa calda menajera.
Proprietarul trebuie sa respecte doar conditiile tehnice, legale pentru implementarea solutiei alese de la intentie pana la realizare.
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2023
mega2005, utilizator
Si unde scrie ca este obligata AP sa va dea acordul? Daca mergeti in instanta cu asta, s-ar putea sa pierdeti. Ei au un motiv intemeiat sa nu va dea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si unde scrie in lege ca acordul e conditionat de a nu fi restantier ? In orice instanta, daca exista acordul vecinilor, nu exista vreun motiv de refuz din partea asociatiei, si se va considera ca e pur si simplu un abuz.

@mega2005
O notificare avocatiala ar rezolva problema, l-ar face pe presedinte mai "intelegator".
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)
Conditii legale pentru refuz deconectare Ateragram Ateragram Care sunt conditiile legale in care Asociatia de proprietari poate sa isi exprime dezacordul in legattura cu debransarea unui locatar de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)