avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Daca lucrez intr-un dispecerat si am in fisa postului ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Daca lucrez intr-un dispecerat si am in fisa postului atributia ...

Daca lucrez intr-un dispecerat si am in fisa postului atributia sa urmaresc camerele video, monitoarele sunt pe un perete. Ce distanta fata de monitoare( sunt tv) trebuie sa imi asigure angajatorul?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:49, 10 Mai 2023
Cerintele minime de securitate si sanatate pentru lucratori care utilizeaza echipament cu ecran de vizualizare aprobate prin HG nr. 1028/ 2008 reglementeaza in anexa modul de lucru.
-art.1 Echipament
b) Ecran de vizualizare
Caracterele de pe ecran trebuie sa fie bine definite si distincte, de dimensiuni corespunzatoare si cu spatiu suficient intre caractere si intre randuri.
Imaginea de pe ecran trebuie sa fie stabila, fara fenomene de scanteiere sau alte forme de instabilitate.
Stralucirea si/ sau contrastul dintre caractere si fondul ecranului trebuie sa poata fi usor de reglat de catre operator si usor de adaptat conditiilor ambiante.
Pentru a se adapta nevoilor operatorului, ecranul trebuie sa poata fi orientat si inclinat cu usurinta.
Trebuie sa fie posibila utilizarea unui postament separat sau a unei mese reglabile pentru ecran.
Ecranul nu trebuie sa prezinte straluciri suparatoare sau reflexii care ar putea deranja utilizatorul.
-art.2 Mediu de munca
a) Spatiu Prin dimensiunile si amenajarea sa, postul de lucru trebuie sa asigure utilizatorului un spatiu suficient, care sa ii permita sa isi schimbe pozitia si sa varieze miscarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program operatori pc aura 48 aura 48 Bună ziua Aş vrea să ştiu care este programul de lucru pe zi pentru operatori PC ( pauze, program redus). Mulţumesc, (vezi toată discuția)
Lucru la calculator - reglementari ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca s-a mai atins subiectul (cel putin tangential). Totusi, imi este neclara problema pauzelor de relaxare a ochilor pentru cei care lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru legal pe zi intr-un call center in romania hellene71 hellene71 buna ziua, as dori sa intreb care este timpul legal de lucru intr-un call center, avand in vedere ca lucrezi permanent in fata calculatorului cu castile pe ... (vezi toată discuția)