buna ziua. eu am in stapinre un teren de 2000 metri patrati. dar am titlu de proprietate doar pe 1000 metri patrati. mentionez ca terenul il detin din 1960 cind lam primit dela primarie pt a construi o casa si apartinea din domeniul public alacceleasi primarii. din 1960 si pina azi am stapinit trenul neintrerupt. anul trecut in luna septembrie am dat in judecata acceasta primarie pt a-mi intocmi titlu de proprietate pt intreaga suprafata de teren prevalinduma de dreptul de uzucapiune. am avut martori la proces care au demonstrat ca e adevarat ceea ce sustin, ca terenul il detin din 1960. mai mult si primaria a trimis o adresa prin care recunoaste acest fapt. dar stupoare, aflu ca in 2006 au facut titlu de proprietate unei alte persoane pt suprafata restanta de teren respectiv 1000metri patrati. in acel moment judecatoarea a chemat in fata instantei si mostenitorii posesorului titlului de proprietate. intrebarea mea este urmatoare: am vreo sansa de cistig in aceasta cauza sau macar vreo sansa. multumesc anticipat
buna ziua!
sa intelg ca acel teren este in proprietatea altcuiva din anul 2006.
nu dati suficient de multe detalii, ca sa ne putem da seama de situatie.
nu stiu ce acte a vazut instanta de judecata cand s-a pronuntat.
acest teren il stapinesc eu. primaria cind a trimis adeverinta precum ca eu il stapinesc din 1960 a trimis si aceasta adresa prin care spune ca a facut titlu la o alta persoana. eu nu inteleg o chestie: daca nu aveam dreptate,dece jucecatoarea a repus doarul pe rol chemind in instanta si detinatorii titlui de proprietate?pt ca normal ar fi fost ultimul termen. a spus clar: ramine in pronuntare. si dupa arepus dosarul pe rol. eu nu am stiut pina acum o luna ca exista titlu de proprietate pe acei 1000m2.
Ce a facut instanta era normal iar daca veti castiga depinde de acte (pe care nu le putem vedea, din pacate). Tineti cont de ce v-a spus MIklos, e important.
In rest, sansele par mari, insa depinde de actele primariei pe care nu le cunoastem.
Acte proprietate teren
mihay78
Detin un teren pentru care s-a eliberat titlu de proprietate conform Legii nr.18/1991 pe numele bunicului decedat pentru suprafata de 3,5 ha;ulterior un expert ... (vezi toată discuția)