avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune pt un teren pe care in stapinesc din 1960
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune pt un teren pe care in stapinesc din 1960

buna ziua. eu am in stapinre un teren de 2000 metri patrati. dar am titlu de proprietate doar pe 1000 metri patrati. mentionez ca terenul il detin din 1960 cind lam primit dela primarie pt a construi o casa si apartinea din domeniul public alacceleasi primarii. din 1960 si pina azi am stapinit trenul neintrerupt. anul trecut in luna septembrie am dat in judecata acceasta primarie pt a-mi intocmi titlu de proprietate pt intreaga suprafata de teren prevalinduma de dreptul de uzucapiune. am avut martori la proces care au demonstrat ca e adevarat ceea ce sustin, ca terenul il detin din 1960. mai mult si primaria a trimis o adresa prin care recunoaste acest fapt. dar stupoare, aflu ca in 2006 au facut titlu de proprietate unei alte persoane pt suprafata restanta de teren respectiv 1000metri patrati. in acel moment judecatoarea a chemat in fata instantei si mostenitorii posesorului titlului de proprietate. intrebarea mea este urmatoare: am vreo sansa de cistig in aceasta cauza sau macar vreo sansa. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: juheress , utilizator 20:36, 27 Ianuarie 2010
ce titlu aveti pentru 1000mp
titlu de proprietate. prin reconstituirea dreptului la proprietate. asa scrie in titlu
buna ziua!
adica respectivul a avut teren acolo din mosi stramosi, vine statul ii ia omului terenul si dvs vreti sa uzucapati.
dar nu stiti ca perioada aia din 1960 pana in 1989 nu intra in termenul de prescriptie achizitiva
pamaintul a fost de cind se stie al primariei. ei recunosc ca nu a fost niciodata al lor.
si vreau sa fac si o corectura: pamintul face parte din proprietatea privata a primariei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut recursul..ce trebuie sa fac? costi_mbd costi_mbd Stimati Domni, Am avut un proces pe rol in instanta din anul 2006, spun ca am avut pentru ca in data de 3 noiembrie 2009 am pierdut recursul fara sa n i se ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate teren mihay78 mihay78 Detin un teren pentru care s-a eliberat titlu de proprietate conform Legii nr.18/1991 pe numele bunicului decedat pentru suprafata de 3,5 ha;ulterior un expert ... (vezi toată discuția)
Terenul de sub casa YRY COMPANY SRL YRY COMPANY SRL Buna ziua, Doresc consiliere in urmatoarea problema: parintii mei au decedat de foarte mult timp, dupa desul lor am vandut casa(pe acea vreme nu se vinea ... (vezi toată discuția)