avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare acte din primarii daca ai amenzi
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare acte din primarii daca ai amenzi

Buna ziua,
Tatal meu a luat o amenda in valoare de 1000 de lei pentru tulburarea linistii publice. Fratelui meu ii expira buletinul iar mama a mers la primarie sa scoata actul de luare in spatiu pentru el dar nu l-a primit fiindca i-au cerut sa achite intai amenda. Pot face asta cei din primarie?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2023
Madalina Deleanu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Nu. E problemă veche, aveți detalii aici:

Potrivit comisarului-sef de politie Gina Laura Cusa, reprezentantul DEPABD, conditionarea eliberarii chitantelor reprezentand contravalorii cartii de identitate si a taxei extrajudiciare de timbre de achitarea restantelor la impozitele si taxele locale contravine normelor legale.

“Prin urmare o astfel de practica ar conduce la incalcarea dreptului cetateanului de a intra in posesia actelor de identitate si, implicit, la imposibilitatea realizarii raporturilor juridice dintre solicitantul documentului de identitate si persoanele fizice sau juridice ori institutiile statului de drept”, a explicat Cusa, in raspunsul trimis AvocatNet.ro.

www.avocatnet.ro/articol_387...

E valabil și în cazul în care sunt amenzi neplătite, nu doar pentru datorii la bugetul local.

Să le spună mama celor de la Evidență că o să le facă reclamație la superiorii lor de la București (Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor), poate se sperie și nu mai ascultă de ordinele interne.

Dacă nu reușește nici așa, să facă sesizare la adresa de mail sau să sune la numărul de contact pentru reclamații și sesizări de aici:
[ link extern ] /
Cu siguranță se va rezolva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Mai 2023
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este chiar infracțiune de abuz în serviciu, victima fiind fratele ale cărui drepturi sunt astfel prejudiciate. Fiul nu răspunde pentru faptele tatălui.

Madalina Deleanu a scris:

Buna ziua,
Tatal meu a luat o amenda in valoare de 1000 de lei pentru tulburarea linistii publice. Fratelui meu ii expira buletinul iar mama a mers la primarie sa scoata actul de luare in spatiu pentru el dar nu l-a primit fiindca i-au cerut sa achite intai amenda. Pot face asta cei din primarie?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecina care deranjeaza! farmacist1984 farmacist1984 avem o vecina care este in evidenta cu boli psihice, respectiv este consumator ridicat de alcool. zilnic ne insulta cu batjocorituri. ce se poate proceda? am ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta primarie carte de identitate vrinceanu mariana vrinceanu mariana Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.Eu trebuia sa imi schimb buletinul de anul trecut.Nu pot sa il schim deoarece tatal meu nu are platit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii jade_jade jade_jade buna seara, vreau si eu un sfat, vecinul de sub mine m a reclamat ca face cainele galagie. am un teckel de 9 luni.si stiti cum sunt catelusii.. se joaca,mai ... (vezi toată discuția)