avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Cu respect vă adresez următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Cu respect vă adresez următoarea întrebare: Un ...

Bună ziua,

Cu respect vă adresez următoarea întrebare: Un teren de 3000 de metri pătrați are patru coproprietari. Doi au câte 1000 de metri pătrați, doi au câte 500 de m.p., terenul fiind obținut prin moștenire.

Cei doi coproprietari care au câte 1000 de m.p. își vând parțile fără să se consulte cu ceilalți doi care au câte 500 de m.p.

Își vând părțile fără ca terenul să fie dezmembrat, fără să se știe care parte a terenului a fost vândut.

Unul dintre coproprietarii terenului de 500 de m.p. vrea să își păstreze partea, celălalt vrea să-și vândă partea. Problema este că nu își poate vinde partea, terenul nefiind dezmembrat.

Ce s-ar putea face?

Vă mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: ildiko-etelka , utilizator 09:57, 14 Mai 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vând cotele indivize ale fiecăruia. Pana la dezmembrare și partaj, fiecare deține, în baza certificatului de moștenitor o cota parte indiviza, ideala si abstracta.
Fiecare moștenitor este proprietar exclusiv pe cota sa, astfel încât o poate vinde/dona oricui dorește, fără acordul celorlalți.
Cel care va cumpăra cotele celor 3 moștenitori va avea o cota mai mare si va rămâne în indiviziune, în locul lor, împreună cu cel de-al 4-lea moștenitor, care nu vrea sa vândă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Mai 2023
raluk0207, utilizator
Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, subsemnata, împreună cu trei verișori de ai mei ... ildiko-etelka ildiko-etelka Bună seara, Subsemnata, împreună cu trei verișori de ai mei am moștenit un teren de aproape 3.000 de metri pătrați. Terenul nu este dezmembrat. ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)