avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vârsta copilului singură acasă, daca părinții ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vârsta copilului singură acasă, daca părinții lucrează. ...

vârsta copilului singură acasă, daca părinții lucrează.
Bună, dacă trebuie să lucrez, îmi pot lăsa copiii singuri acasă timp de 8 ore, 12 și 7 ani?
conform legii (care ?) de la ce vârstă fără prezența părinților și nu există situații care să pună viața în pericol a copiilor. o cameră de feedback video și audio este instalată acasă+ telefon lui copii.
în consecință, de la ce vârstă am voie să las copilul singur înainte de diverse activități timp de câteva ore, cum ar fi: să merg la școală, în parc, să stau singur acasă.
Mă interesează strict aspectul juridic. pot autoritățile de protecție a copilului, dacă află că copiii sunt singuri acasă, să pedepsească legal părinții?
mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 14 Mai 2023
Nu exista precizat in vreo lege, dar daca se intampla ceva, ceva ce ati fi putut imoiedica sa se intample, raspundeti penal.
Copiii sunt maricei, pot fi lasati singuri.
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supravegherea minorilor în învățământul primar sab-ina sab-ina Bună seara! Vă supun atenției următoarea situație. În învățământul primar, art. 162, alin. (7) din Regulamentul de organizare și funcționare ... (vezi toată discuția)
Varsta copil lasat singur , conform legii alex5 alex5 varsta copil lasat singur . Buna ziua, conform legii (care ?) pana la ce varsta e OBLIGATORIU ca minorul sa fie insotit de un adult , oriunde s-ar afla ... (vezi toată discuția)
Învãțãmânt - introducere camere video de supraveghere în sãlile de clasã lara12 lara12 Bună ziua, Aș dori să știu dacă această măsură este sau nu legală. În sălile de clasă, pe holuri și în curtea școlii s-au ... (vezi toată discuția)