avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... La ce legi te supui in avion dupa ce s-a inchis usa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

La ce legi te supui in avion dupa ce s-a inchis usa inainte de ...

La ce legi te supui in avion dupa ce s-a inchis usa inainte de decolare?
In urma cu vreo 10 ani am zburat cu Lufthansa din America in Germania si am auzit un anunt ca dupa ce se inchid usile, ne supunem legilor germane. De atunci n-am mai auzit un asfel de anunt si am zburat cam odata la 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:59, 16 Mai 2023
La fel e și în legislația noastră penală și peste tot în lume.

Din Codul penal:

Art. 8
Teritorialitatea legii penale
(1) Legea penală română se aplică infracţiunilor săvârşite pe teritoriul României.
(2) Prin teritoriul României se înţelege întinderea de pământ, marea teritorială şi apele cu solul, subsolul şi spaţiul aerian, cuprinse între frontierele de stat.
(3) Prin infracţiune săvârşită pe teritoriul României se înţelege orice infracţiune comisă pe teritoriul arătat în alin. (2) sau pe o navă sub pavilion românesc ori pe o aeronavă înmatriculată în România.
(4) Infracţiunea se consideră săvârşită pe teritoriul României şi atunci când pe acest teritoriu ori pe o navă sub pavilion românesc sau pe o aeronavă înmatriculată în România s-a efectuat un act de executare, de instigare sau de complicitate ori s-a produs, chiar în parte, rezultatul infracţiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce legi te supui in avion dupa ce se inchide usa? in urma ... petrunica petrunica La ce legi te supui in avion dupa ce se inchide usa? In urma cu peste 10 ani, am zburat cu Lufthansa din America in Europa si am auzit un anunt in avion ca ... (vezi toată discuția)
Domiciliul la care se pune plangerea penala haiawata haiawata Plangerea penala se depune la Parchetul de la domiciliul partii vatamate sau la Parchetul de la domiciliul faptuitorului? Daca eu sunt din Cluj si am fost ... (vezi toată discuția)
Competenta parchet ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am domiciliul din CI pe raza Sectorului 6. Desi nu mai locuiesc efectiv la adresa de domiciliu, acolo imi e trimisa toata corespondenta si am acces ... (vezi toată discuția)