avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata muncii CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata muncii CIM

Buna ziua. Conform noului format al contractului individual de munca, va rog sa imi spuneti daca este corecta formularea aceasta la Durata muncii:
"O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.
In funcție de specificul activității departamentului din cadrul societății timpul de lucru poate fi repartizat inegal.
a) Repartizarea programului de lucru se realizează inegal, flexibil, individualizat, etc. și, după caz, se modifică, prin Regulamentul Intern al societății, așa cum este adus la cunoștința salariatului. Stabilirea programului de lucru se poate realiza și prin decizie scrisă a șefului ierarhic superior sau a persoanelor special desemnate în acest sens, cu respectarea duratei normale de muncă;
b) Programul de lucru se poate modifica în condițiile Regulamentului Intern;"
Intrebarea este - e in regula faptul ca se mentioneaza durata timpului de lucru de 8 ore, fara a se specifica un interval orar in cadrul caruia se efectueaza aceste ore?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2023
ClaudiaPlaton, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 17 Mai 2023
Nu este corecta formularea ..
Imi puteti da mai multe detalii, va rog si poate o formulare corecta? Pe vechile contracte de munca exista o formulare in genul ca se lucreaza 8 ore in intervalul 07:00-17:00, de exemplu, pentru a oferi putina flexibilitate angajatilor. Situatia a ramas aceeasi, asa ca va rog mult sa ne ajutati cu o formulare corecta. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Mai 2023
ClaudiaPlaton, utilizator
Am uitat sa specific ca noi avem si contract colectiv de munca, iar programul este specificat acolo. E ok in cazul acesta, daca acolo scrie ca repartizarea timpului de lucru se face in intervalul 07:00-17:00?

Multumesc.
07.00 - 17.00 sunt 10 ore ... flexibilitatea inseamna cu totul altceva d.p.d.v al Codului Muncii.

Este destul de greu de postat un raspuns amanuntit aici.. pentru ca sunt situatii diferite si trebuie tratate diferit , nu global.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru fractionat pe parcursul aceleasi zi de lucru Codrin EL Codrin EL Buna dimineata! Nu gasesc specificat nicaieri si de aceea va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare si anume: sunt angajat sofer II la un spital ... (vezi toată discuția)
Program de lucru corect Patience Patience Daca programul de lucru este intre orele 8-17 cu o ora pauza de masa, cum este corect a se inscrie in CIM la art H DURATA MUNCII: 8 ore sau 9 ore cu pauza de ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza? desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a ... (vezi toată discuția)