avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Orele lucrate intr.o zi de weekend pentru indeplinirea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Orele lucrate intr.o zi de weekend pentru indeplinirea atributiilor ...

Orele lucrate intr.o zi de week.end pentru indeplinirea atributiilor de serviciu, sunt considerate ore suplimentare (programul, cf. fisei postului, este de luni pana vineri, de la 8.00 la 16.00)?
Se platesc cu 75 %, asa cum prevede OUG 168/2022, sau se recupereaza ? Salariatul a solicitat sa vina la serviciu cu aprobarea ordonatorului de credite (pt ca in timpul saptamanii au fost multe alte lucrari de facut si altele au ramas neexecutate)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:43, 17 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt ore suplimentare acele ore ... Nu va face obiectul muncii suplimentare activitatea pe care salariatul trebuia să o desfăşoare în cadrul programului normal de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, ... Rulea Rulea Buna ziua! Stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, vinerea poate fi zi scurta? Adica programul sa fie de 5-6 ore in loc de 8 ore cum prevede ... (vezi toată discuția)
Mi se impune sa prestez in afara orelor de program Vladdnl Vladdnl Buna ziua! Sunt angajat ca sofer in cadrul unei institutii publice, iar programul de lucru, conform fisei postului, este 8.00-16.00, de luni pana vineri. ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare lumifatu lumifatu Lucrez intr-o saptamana de la ora 8.00 la ora 14.00 de luni pana joi iar vineri lucrez de la ora 8.00 la ora 20.30. dupa calculul meu de luni pana joi se fac ... (vezi toată discuția)