avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat sau polititstul vrea sa ma traga
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat sau polititstul vrea sa ma traga

bune seara in primujl rind varog scuzatima daca nu scriu prea corect dar sunt tare stresat problema mea este urmatorul:
am avut o masina si am vrut so o vand o veni cineva ca pe el il intereseaza si daca nu putem sa ne intelegem asa ca i dau sa incerce cateva zile masina nu erre mara valoare si era cunostinta unei cunostinte zic hai i dau. dupa asta mo sunat ca iar trebui masina dar nare acuma bani ca tre sa primeasca de la banca zic bine astept si eu cu problemele mele tot am uitat sal sun dar dupa un timp lam sunat si mia spus ca so sticat ceva la masina si il repara dupa aia ori imi duce bani ori masina intretimp eu am plecat la lucru in strainatate si nul am apucat sal saun dar nici el nu ma sunat telefonul era la mine. pe cand am juns inapoi am vazut odata masina condusa de latcineva individul la care iam dat no mai raspuns la tel zic nui bai sa nu fac la nimenii probleme nu maduc la furturi auto ca e masina mea si stau intun oras mic si o prind eu pe amandoua si o iau la raspunderepe primul ca nu mia dus inapoi masina pe celalat cum a ajuns masina la le?? dupa aia a mai trecut ceva timp dimineata cum ies din casa vad masina in strada mea fata puscat usule deschise cheile in contact fara ceva valoros in ea bine no so las pe strada o duc in curte. a mai trecut ceva timp si lam scos masina din curte ca am avut nevoie de loc din intamplare am vazut pe primul om trecand cu masina lui in fata mea. zic frate esti om dupa nici un ceas cine bate la usa??? POLITA ca masina cu nr ...... este in curtea mea ca este raportat furat zic da haideti sa vedeti mio cerut actele masini o caut talonul unde tin deobicei nu este zic talonul nu o am dar am cartea norocul meu nu iam dat cartea cu masina bine sa mergem la politie ca cum a ajuns masina in posesia mea???? cum cand masina este a mea si nam vandut nimanui si nam scris cu nimeni contract de vanzare cumparare cei de la pol ca ala la care am vazut eu masina a cumparat de la primul si o dat x euro pe masina si eu am dat 2x pe masina si cei ? nu inteleg cum pote cineva sa dea o masina ca e furat cand nu poseda de documente care reprezinta ca masina e a lui cei de la pol sa scriu ca eu am dus acolo masina si nus stiu inca ce zic stai frate daca tot osa fie ceva grav din el nu scriu porstiile lor dar in fine mo obligat sa criu atat "in data de im duce la cuonstinta ca masia cu tare este furat si sant de acor sa al tin pana ce se termina cazul" ma rog astai baza. la ce ma pot astepta ca azi nevasta o primit o citatie sa mearga la furturi auto ca martor dar de ce habar nam eu cred ca pe mine ma acuza cu furtul dar de ce?? ce pot sa fac sa evit toata problema asta??
da aprope am uitat intretimp mo sunat ala care a dat la pol ca masina este furat sai dau 3000 euro si merge si retrage plangerea in caz contrar ma baga la penitenciar ca iam furat masina
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:27, 5 Februarie 2010
asta sunt intimidari. cel mai bine este sa va angajati un avocat si sa porniti dvs lupta impotriva lor, nu numai sa va aparati.
din contra dvs puteti cere daune daca reusiti sa va faceti inteles in fata organelor de cercetare.

av.m.vasilescu
atat timp cat actele sunt la dvs si nu ati incheiat nici un contract de vanzare cumparare nu aveti ce risca.
cel care risca este cel ce a vandut masina fara sa fie a lui.
faptul ca cel ce voia sa cumpere masina si i-ati dat-o in probe a vandut-o e problema lui precum si a celui ce a cumparat-o de la el fara acte
doberv a scris:

atat timp cat actele sunt la dvs si nu ati incheiat nici un contract de vanzare cumparare nu aveti ce risca.
cel care risca este cel ce a vandut masina fara sa fie a lui.
faptul ca cel ce voia sa cumpere masina si i-ati dat-o in probe a vandut-o e problema lui precum si a celui ce a cumparat-o de la el fara acte


Si eu sunt de aceeasi parere insa nu am inteles un lucru.
De ce se zice ca ati furat masina?
Relatati pe scurt.
buna ziua de ce se zice ca am furat masina?

ulterior am aflat ca dupa dimineata in care masina era in strada unde stau cu usile deschise etc eu am puso in curtea casei, omul la care o fost a dat la politie ca masina este furata dar nu inteleg cum fiind cum stiu trebuie sa ai actele masini si contractul de vanzare cumparare daca nui pe numele ta, cum am vazut eu ca am fost chemat la pol etse prieten cu politistul care este la furturi auto si de aia a fii piutut sa depuna plangerea. acuma eu sunt acuzat si azi trebuie sa maduc la pol ca is acuzat cu furt calificat dar pana acum nam aflat de ce oare de aia ca masina a fost in curtea mea dar pana cand e proprietatea mea si eu nam vanduto nimanui nunintalag politistul zice ca si atunci e furt daca se afla in posesia altcuiva este asa ceva? sau nu stiu eu sa fac am zis ca nu fac nimi pana cand nu este rezolvat treaba asta dupa acea maduc si il dau la judacatorie
"cel mai bine este sa va angajati un avocat si sa porniti dvs lupta impotriva lor, nu numai sa va aparati.
din contra dvs puteti cere daune daca reusiti sa va faceti inteles in fata organelor de cercetare.

av.m.vasilescu "
multumesc
Lasati sa va faca dosar, apoi sa il inainteze parchetului domnul politai si apoi lasatii sa dovedeasca ei cum poate sa isi atribuie un bun care este inscris in acte oficiale( doar sa le falsifice). Domnul care va pune in carca( presupusul cumparator de rea credinta) se incadreaza la denuntare calomnioasa art 259 Cod Penal( daca plangerea va fi primita de politist si va demara inceperea urmarii penale, iar instanta sau procurorul in urma cererii va dispune neinceperea urmaririi penale)si apoi abuzul in serviciu facut de domnul politist daca se dovedeste ca incalca cu stiinta atibutiile de serviciu.
Asteptati sa faca ei miscarile si nu semnati nimic, iar la procuror cand veti fi chemat(daca) pentru prezentarea rechizitoriului( actul de trimitere in judecata) atunci veti explica si veti da declaratii in care veti spune adevarul dvs insa doar in fata procurorului, nu la politist. Politia nu are dreptul sa va sileasca sa semnati ceva niciodata, sa consemneze ei in act motivele care au dus la nesemnare actului. Va spun ceva care multi nu spun Conform Cartei Dreptului Omului, parca in art 6 si in codul de procedura penala - un om nu poate fi silit sa se invinovateasca pentru a se proba o veridicitate, atata timp cat in statul nostru de drept exista prezumtia de nevinovatie.
Daca incearca sa va santajeze ii puteti face un flagrant.

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? interesant artur8411 artur8411 buna seara azi am fost chemat la polititie in audienta de invinuit cu problema: sant acuzat cu inselatiune, abuz de incredere, si distrugere. dar nam ... (vezi toată discuția)
Furt sau nu artur8411 artur8411 buna ziua probleme mea este urmatorul am stat la chirire intro casa nam mai putut plati chiria si am renuta cautia so dus 230 euro intretimp in casa so distrus ... (vezi toată discuția)
Schimb cu auto cu nr false cornelia50 cornelia50 am dat un renault trafic la ultima rata de leasing si am primit un audi a6 inmatriculat cu nr false in august 2007.pana acum 4 luni dosarul s-a plimbat intre ... (vezi toată discuția)