avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Va salut! Am 52 de ani si 3 luni, conform calculelor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Va salut! Am 52 de ani si 3 luni, conform calculelor mele, ar ...

Va salut! Am 52 de ani si 3 luni, conform calculelor mele, ar trebui sa ies la pensie in luna Ianuarie anul viitor.
Am lucrat in sistemul penitenciar intre 01. 07. 1991 -30. 06. 1994, o perioada de trei ani pentru care am adeverinta ca se incadreaza la grupa speciala de munca cu un spor de 6 luni la an.
Apoi am lucrat la RAAN o perioada de 20 de ani, o luna si 11 zile in grupa speciala, posed deasemeni adeverinta.
Mai am 1 an 11 luni si 11 zile lucrate la doua entati cu grupa a doua de munca cu un spor de 3 luni la an.
Intrebarea mea, va rog respectuos: la o verificare a dosarului, de la Casa de pensii mi s-a comunicat ca perioada lucrata ca subofiter in regimul penitenciar nu se ia in considerare, prin urmare sporul care mi se cuvine, de 1 an si sase luni nu va fi scazut din varsta standard de pensionare desi in adeverinta se specifica expres faptul ca: " a desfasurat activitati ce se incadreaza in conditii speciale de munca pentru care, la stabilirea pensiei se iau in calcul un an si sase luni pentru fiecare an lucrat in asemenea conditii|!
Conform legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, art. 26 alin.2 Între sistemul pensiilor militare de stat şi sistemul public de pensii, precum şi sistemele proprii de asigurări sociale neintegrate acestuia se recunosc reciproc stagiile de cotizare, respectiv vechimea în muncă sau vechimea în serviciu, în vederea deschiderii dreptului la pensie în condiţiile alin. (1).
Cum pot rezolva aceasta situatie? Se poate pe cale amiabila sau actionati in judecata?
Multumesc foarte mult!
Cu respect C. Manescu

Alte discuții în legătură

Pensie publica damaschin1962 damaschin1962 Sunt născut în februarie1960, pensionar MApN, din anul 2000. Am lucrat 24 ani în MApN din care 16 ani grupa I. Dupa anul 2005 am lucrat 11 ani în domeniul ... (vezi toată discuția)
Echivalare perioda lucrata in sisteme neintegrate visirin visirin Buna ziua ! As dori o lamurire referitoare la modul in care se iau in calcul la stabilirea pensiei perioadele lucrate in sistemele neintegrate . Caz concret : ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial Stefan C Stefan C Buna ziua, Am varsta de 61 de ani. Am depus la Casa de Pensii Sector 5 cerere de pensie anticipata partial, care a fost respinsa. Mentionez ca am stagiul de ... (vezi toată discuția)