avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept la legitima aparare: Locuim in Buc, in zona de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept la legitima aparare: Locuim in Buc, in zona de case. Cand vine tata acasa, parcheaza ...

Locuim in Buc, in zona de case. Cand vine tata acasa, parcheaza in fata portii de acces in curte cam in 10 secunde, deci repede, insa din cauza traficului pe mica noastra straduta se formeaza o coloana de masini. Ieri, masina nr. 2 din coada, cu nr de Olt, cu 4 muncitori a inceput sa claxoneze; noi avem zona de 30km/h si am simtit nevoia sa ii spun sa nu mai claxoneze ci sa astepte putin; am tacut desi ma frustreaza impolitetea.
INTREBARE: daca intram intr-un conflict cu muncitorii, poate ei coborau la mine si daca as fi avut spray iritant si l-as fi folosit, riscam ceva sau eram in legitima aparare; cum vede Politia o astfel de situatie?
PS: cum altfel ati gestiona o astfel de situatie, in care eu vreau doar sa-mi protejez tatal de agresivitatea din trafic; strada este cu sens unic, max 30km/h, zona protejata de case si se aglomereaza dupa-amiaza cand soferii incearca sa evite un semafor de pe strada principala si o iau pe la noi. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mike 2023 , utilizator 18:38, 21 Mai 2023
Evenimentele in care partile manifesta forme de agresivitate verbala sau fizica trebuiesc sesizate autoritatilor competente sa intervina si sa dispuna masuri legale
Precizare: eu nu am facut nimic, insa intreb daca le-as fi spus sa nu mai claxoneze iar ei ar fi coborat la mine, ma puteam apara cu spray-ul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea benzii fara asigurare versus nu am pastrat distanta regulamentara Dorin31 Dorin31 salut, Acum cateva zile eram pe J L Calderon, strada cu sens unic si 2 benzi pe sens. La un semafor strada se bifurca, banda din stanga se continua spre ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala cziegler cziegler Buna ziua, trec printr-o situatie foarte ciudata si nu stiu cum sa procedez mai departe. O sa povestesc pe indelete speta si va rog frumos sa ma ajutati cu o ... (vezi toată discuția)
Spray lacrimogen wuiki wuiki In urma unei sicanari in trafic am folosit spray-ul lacrimogen,dupa ce va voi povesti intamplarea astept un raspuns cu ce as putea pati in cazul ... (vezi toată discuția)