avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... As vrea sa stiu in cazul asociatiilor de proprietari, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

As vrea sa stiu in cazul asociatiilor de proprietari, 1.in cat ...

As vrea sa stiu in cazul asociatiilor de proprietari,
1.in cat timp de la infiintare este obligat dezvoltatorul sa predea cartea tehnica,
2. ce garantii au instalatiile de pe partile comune si din ce moment curge garantia (de la vanzarea primului apart, de la predarea cartii tehnice, etc),
3. cum se procedeaza in cazul eventualelor revizii/verificari periodice al caror termen asociatia nu il cunoaste fiindca comunicarea cu dezv e deficitara spre inexistenta...( ex. inst de incendiu, etc)

4. De asemenea daca un camin de apa al blocului se afla pe parcarea unui proprietar, exista lege care permite asociatiei accesul sau cum se rezolva o astfel de situatie?
5. O lege care sa prevada clar aceste aspecte si multe altele in afara de 196/2018 imi puteto recomanda ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 05:57, 23 Mai 2023
Multe din raspunsuri se regasesc in contractele de achizitionare a locuintelor.
Pentru celelalte, in AG a membrilor, discutati si hotarati ca o delegatie din parte as. prop. sa mearga la Primaria locala (eventual audienta).
Cartea tehnica a imobilului trebuie predata asociatiei de proprietari de catre primarie sau Consiliu Local... Ca fapt divers, la noi, in Iasi, am primit Cartile tehnice dupa 25 de ani...
Cartea tehnica a imobilului se intocmeste in 4 exemplare:
- un ex. la proiectant;
- un ex. la constructor;
- 2 ex. la Primarie - din care 1 ex. pt. As. Prop.

Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cartea tehnica a imobilului trebuie predata asociatiei de proprietari de catre primarie sau Consiliu Local

Conform Legii nr. 10/1995:

art. 22.
Investitorii sunt persoane fizice sau juridice care finanțează și realizează investiții sau intervenții la construcțiile existente în sensul legii și au următoarele obligații principale referitoare la calitatea construcțiilor:
g) întocmirea cărții tehnice a construcției și predarea acesteia către proprietar;

art. 36.
În sensul prezentei legi, constituie contravenție următoarele fapte, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii, să constituie infracțiuni, și se sancționează cu amendă, astfel:
II. de la 10.000 lei la 20.000 lei:
e) nepredarea cărții construcției de către investitor proprietarului, respectiv documentația privind proiectarea și documentația privind execuția, la recepția la terminarea lucrărilor, iar documentația privind recepția și documentația privind urmărirea comportării în exploatare și intervenții asupra construcției, la recepția finală a lucrărilor de construcții;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a imobilului. ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Revin cu o intrebare la dumneavoastra.Sunt presedinta a A.P. a unui bloc nou,construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Am solicitat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. unde as putea gasi in cluj napoca, cartea tehnica ... Nicolae D. Nicolae D. Buna ziua. Unde as putea gasi in Cluj Napoca, cartea tehnica a unui bloc din cartierul Gheorghieni? (vezi toată discuția)
Recuperare carte tehnica a imobilului 123456m 123456m Va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura de intrare in posesiea Cartii tehnice a imobilului in situatia in care dezvoltatorul nu vrea sa o dea pentru a putea ... (vezi toată discuția)